Aktualno

22.6.2023

Krajevni urad poleti zaprt

Krajevni urad Gorenja vas - Poljane je še do konca junija mogoče obiskati ob četrtkih v času uradnih ur, to je od 11.30 do 15. ure. V juliju in avgustu bo krajevni urad zaprt, so sporočili na svoji spletni strani.

Znova višje cene vrtca
Kmalu po tem, ko so na februarski seji občinskega sveta potrdili nove cene programov vrtca v občini Gorenja vas - Poljane, so iz obeh šol poslali nove izračune in predloge za povišanje, je pojasnila Anja Hren z občine. »Glavni razlog za povišanje cen so višji stroški dela,« je poudarila in navedla, da se je z novim letom povišala minimalna plača, pa tudi izhodiščne plače pomočnic vzgojiteljic. Uvedli so še napredovanja v nazive za pomočnice vzgojiteljic, obenem so s 1. aprilom vsi zaposleni napredovali za en plačni razred. Povišali so se stroški živil in materiala ter storitev. Zato so svetniki potrdili nove cene programov vrtca, ki so v povprečju višje za 5,5 odstotka in bodo veljale od 1. julija dalje. Nova cena za prvo starostno obdobje tako znaša 605,63 evra, za drugo starostno obdobje 463,53 evra in za kombiniran oddelek 500,44 evra.

Brezplačno svetovanje za učinkovito rabo energije
V okviru Razvojne agencije Sora (RAS) deluje tudi energetskosvetovalna pisarna, ki predstavlja brezplačno svetovalno službo za pomoč občanom pri izvajanju ukrepov učinkovite rabe energije v gospodinjstvih. »Pripomore k varovanju okolja, zmanjšanju stroškov za energijo in znižanju stroškov bivanja,« so razložili na RAS. Za nasvet se je mogoče obrniti na izkušena energetska svetovalca Bena Potočnika in Matjaža Eržena. Nudita strokovno in komercialno neodvisno pomoč pri toplotni zaščiti in energetski sanaciji zgradb, zamenjavi ter izbiri ustreznih oken in zasteklitve, izbiri ogrevalnega sistema, ustreznega energenta in ogrevalnih naprav, pripravi tople sanitarne vode, uporabi obnovljivih virov energije, možnosti pridobitve različnih subvencij Eko sklada in energetskih izkaznicah. Za svetovanje je potrebna obvezna predhodna prijava. Za dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 04 50 60 220.