Aktualno

21.3.2024

Zapore cest

Zaradi sanacije plazov in poškodovanih delov cest po lanskih neurjih bo na lokalnih cestah in javnih poteh v občini več zapor. Aktualno stanje zapor cest je objavljeno na spletni strani Občine Gorenja vas - Poljane. Vse udeležence v prometu na občini zato prosijo, da upoštevajo prometno signalizacijo na območju zapor cest in se zahvaljujejo za razumevanje.

Uspešen Mesec drobnjakovih štrukljev na žup

Mesec, namenjen drobnjakovim štrukljem na » žup«, ki je potekal med 11. januarjem in 11. februarjem v Dvorcu Visoko, smo začeli z novinarsko konferenco in okroglo mizo s prikazom priprave in kuhe štrukljev. V tednu od 15. do 19. januarja je Mesec drobnjakovih štrukljev na žup postal celo dogodek tedna na Radiu Sora. V sredo, 31. januarja, je v Dvorcu Visoko veliko zanimanja požela delavnica priprave drobnjakovih štrukljev, ki jo je izvedla Petra Potočnik s kmetije pr' Šupc. Ponosni smo, da smo v tem obdobju na visoškem dvorcu postregli več kot 200 porcij drobnjakovih štrukljev! Hvala vsem za neverjetno pozitiven odziv. Ker so drobnjakovi štruklji vzbudili veliko zanimanja, jih v Kavarni Visoko še naprej nudimo po predhodnem naročilu po telefonu ali e-pošti (030 489 177, dvorec.visoko@poljanskadolina.com).

Pri vseh vodovodih oskrba z vodo varna

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) v Kranju je pripravil poročilo o zdravstveni ustreznosti pitne vode iz javnih vodovodov v upravljanju Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2023. Oskrba s pitno vodo je bila po njihovi oceni pri vseh vodovodih varna.
Poročilo, ki uporabnike o skladnosti pitne vode obvešča enkrat letno, zajema osem vodovodov. V njem so obravnavani vzorci, odvzeti v okviru notranjega nadzora pitne vode in v okviru državnega monitoringa. Lani je bilo v okviru notranjega nadzora za mikrobiološke preiskave odvzetih 81 vzorcev, od tega jih je bilo 14 neskladnih z Uredbo o pitni vodi, in 23 vzorcev za fizikalno-kemijske analize, ki so bili vsi skladni z Uredbo o pitni vodi.

Vreče mogoče prevzeti do konca maja

Občina uporabnike storitev zbiranja komunalnih odpadkov, ki oddajajo mešane komunalne odpadke in/ali embalažo v tipiziranih vrečah, obvešča, da se rok za prevzem vreč izteče 31. maja. Vreče je mogoče prevzeti na sedežu krajevne skupnosti v času uradnih ur ali po dogovoru.