Asfaltirali več odsekov lokalnih cest

22.4.2021

Poleg asfaltiranja nekaterih odsekov so bila na javnih poteh in lokalnih cestah opravljena tudi manjša vzdrževalna dela.

V krajevni skupnosti Lučine smo lani asfaltirali odsek lokalne ceste Suhi dol–Goli Vrh v dolžini 240 metrov. Asfaltirali smo tudi 330 metrov javne poti Vrbane–Črnogorec, od tega je eno tretjino plačal gospod Niko Potrebuješ. Ob lokalni cesti Lučine–Rovt je bilo postavljene 100 metrov varovalne ograje, ta je bila postavljena tudi na parkirišču ob cesti Avtobusna postaja–Mežnija in na mostu pri Varlu.

Ob lokalni cesti Lučine–Kremenik v Zadobju je bil zgrajen oporni zid s propustom, samo oporni zid je bil narejen tudi ob javni poti Zadobje–Premetovc, saniran je bil še usad ob cesti na Mavrškem griču v Brebovnici. Po javnih poteh in lokalnih cestah so bila opravljena manjša vzdrževalna dela.

Na parkirišču pri cerkvi je bila dokončno urejena javna razsvetljava, opravljena so bila tudi vzdrževalna dela na celotni javni razsvetljavi v krajevni skupnosti. Na pokopališču je bil nasut pesek.

Zaradi epidemije nismo pripravili nobene proslave. Miklavževa darila smo otrokom raznosili po domovih.

Stanislav Bizovičar