Cesta zdaj širša in varnejša

1.2.2024

Pred časom so končali obnovo ceste v Javorjevem Dolu, ki je bila že prej precej dotrajana, dodatno pa je bila poškodovana v poplavah lani avgusta.

Sanacije ceste v Javorjevem Dolu so se tako lotili v sklopu obnove po poplavah, in sicer so na novo uredili 1,2 kilometra dolg odsek, cesto pa so na tem delu tudi nekoliko razširili, je pojasnil Boštjan Kočar iz oddelka za okolje, prostor in infrastrukturo. 

V sklopu obnove so uredili tudi 15 cestnih prepustov in poskrbeli za odvodnjavanje meteornih voda, ki se razlivajo po okoliških travnikih. Že decembra so položili tudi asfalt, v prvih dneh letošnjega leta pa uredili še bankine. Cesto so v dogovoru z lastniki zemljišč nekoliko razširili, in sicer v povprečju za pol metra, je pojasnil Kočar. »Po koncu gradnje nas zdaj čaka še ureditev nadomestnih parcel za lastnike zemljišč ob cesti oziroma odkup nekaterih zemljišč.« Gradbena dela so bila vredna 328 tisoč evrov, še dodatnih sto tisoč evrov pa so odšteli za asfaltiranje. 

V sklopu popoplavne obnove so uredili tudi sedemstometrski odsek na cesti Murave–Podvrh. »Tudi tu smo cesto nekoliko razširili in na nekaterih delih nekoliko prestavili,« je pojasnil Kočar. Celotna naložba je bila vredna 260 tisoč evrov. Letos bodo po Kočarjevih besedah poskušali sanirati še plaz na Muravah nekoliko nižje od omenjenega odseka.

Mateja Rant

Fotogalerija