Cicibani bodo smučali zgolj za evro

22.12.2022

Vršilec dolžnosti direktorja Smučarsko turističnega centra Stari vrh Luka Vrančič je predstavil priprave na novo smučarsko sezono na smučišču Stari vrh in novosti v letošnji sezoni.

Kako potekajo priprave na novo smučarsko sezono?
Priprave na prihajajočo smučarsko sezono so v sklepni fazi, smučarske proge tehnično zasnežujemo, ko nam naravni pogoji to dopuščajo. Nadejamo se še nekaj naravnega snega v prihodnjih dneh, kar bi pomagalo pri obsegu odprtih smučarskih površin ob samem začetku smučarske sezone, dodatno pa še olepšalo celotno kuliso.

Kdaj načrtujete odprtje smučišča?
Smučarsko sezono si želimo začeti čim prej, vsekakor do začetka božično-novoletnih praznikov. Konec tega tedna pričakujemo ponovno ugodne vremenske razmere za tehnično zasneževanje, dodatno si obetamo morda tudi nekaj naravnega snega. Dokončno odločitev o začetku smučarske sezone na Starem vrhu bomo sprejeli v začetku prihodnjega tedna (pogovor je potekal sredi decembra, op. a.).

Koliko smučarskih vozovnic ste doslej prodali v predprodaji? Kako ste torej zadovoljni s predprodajo?
Letošnjo predprodajo smučarskih vozovnic smo začeli nekoliko kasneje, kot je bilo to ustaljeno v preteklih letih. Tudi zato predprodaja traja do 23. decembra, da si naši obiskovalci smučarske vozovnice po ugodnejših cenah lahko priskrbijo še v obdobju nižjih temperatur, ko je želja za smuko večja kot jeseni.

Koliko ste glede na višje stroške energentov dvignili cene smučarskih vozovnic za novo smučarsko sezono?
Cene dnevnih smučarskih vozovnic so za letošnjo sezono višje do deset odstotkov, nekatere smučarske vozovnice pa so v primerjavi s prejšnjo sezono celo ugodnejše, predvsem sezonske vozovnice v predprodaji.

Ali se na smučišču v tej zimski sezoni obetajo kakšne novosti?
Poslanstvo smučišča Stari vrh je med drugim tudi vzgoja novih smučarjev in v tej smeri gre tudi letošnja glavna novost. Kategorija otrok do 9,99 leta, ki jo imenujemo cicibani, bo v letošnji sezoni na našem smučišču v spremstvu staršev smučarjev smučala za le evro.

Ali se vam bo nakup novih snežnih topov obrestoval že v prihajajoči zimski sezoni? Koliko snežnih topov imate ta čas skupaj na voljo in kaj to pomeni za zasneževanje smučišča?
Pogojev za izdelavo tehničnega snega na naši nadmorski višini ni v izobilju, zato moramo te izkoristiti v popolnosti takrat, ko so na voljo. Vse to je mogoče storiti predvsem precej bolje s sodobnimi avtomatskimi topi, ki imajo boljši izkoristek in so tudi energetsko manj potratni. Smo v postopku nakupa novih avtomatskih snežnih topov, ki pa še ni zaključen.

Kaj pričakujete od nove sezone in kaj za poslovanje Zavoda STC Stari vrh pomenita pretekli dve slabi sezoni?
Želimo si veliko zadovoljnih smučarjev. Obljubljamo trdo delo za varno in čim boljšo smuko na našem smučišču, kar upamo, da bodo prepoznali tudi naši obiskovalci. To naj bi se odrazilo tudi v ugodnem poslovanju STC Stari vrh, d. o. o.

Kakšni so dolgoročni načrti s smučiščem Stari vrh?
Kakovostne storitve, širitev ponudbe, stabilno poslovanje in razvoj.

Mateja Rant