Dan slovenskega športa v Gorenji vasi

20.10.2022

Na športnem igrišču ob gorenjevaški šoli, v športni dvorani in v prostorih šole je v soboto, 24. septembra, med 10. in 15. uro potekala športna prireditev v okviru dneva slovenskega športa, ki ga sicer praznujemo 23. septembra.

Organizator Športno društvo Partizan je k sodelovanju povabil številna športna društva v občini z namenom promocije zdravja in športa v občini Gorenja vas - Poljane. Dogodek je bil namenjen tudi predstavitvi športno-rekreativne ponudbe v občini. Častni pokrovitelj dogodka je bil župan Milan Čadež. 

Svoje aktivnosti so predstavili ŠD Big Gym, ŠD Poljane, Klub študentov Poljanske doline, Karate klub Ronin Poljane, Kolesarsko društvo Belaunce, Košarkarski klub Gorenja vas, Smučarski klub Poljane, Strelsko društvo Gorenja vas, Vadbeni studio Polerina, ŠD Blegoš – plesna skupina Step, Sokol'c, Društvo upokojencev Poljanske doline, ŠD Partizan Gorenja vas in Prostovoljno gasilsko društvo Gorenja vas. Predstavitvene aktivnosti so si obiskovalci lahko ogledali ali pa se jim aktivno priključili – streljanje z zračno puško, prstomet, ples ob drogu, košarka, karate, floorball, kolesarjenje, suhi trening smučarjev, funkcionalni trening z utežmi, pilates, joga, vadba za starejše, ples, vadba za najmlajše ... Organizirani sta bili tudi dve predavanji. Kot je povedala predsednica ŠD Partizan Špela Knafelj Borovič, ki je bila skupaj s članico izvršnega odbora društva Katjušo Koprivnikar v središču organizacije dogodka, je bil obisk kljub negotovemu vremenu soliden, si pa vsekakor želijo, da bi bilo obiskovalcev več. V društvu si želijo tudi, da bi dogodek postal tradicionalen.

Jure Ferlan