Dislocirani oddelek v Sokolskem domu

23.10.2020

Z letošnjim šolskim letom je Glasbena šola Škofja Loka pouk večine predmetov v Dislociranem oddelku Gorenja vas - Poljane ob podpori in razumevanju Občine Gorenja vas - Poljane preselila v prostore Sokolskega doma Gorenja vas.

Doslej sta pouk mladih glasbenikov gostili osnovni šoli v Gorenji vasi in deloma tudi v Poljanah. S preselitvijo se odpirajo povsem nove možnosti za razvoj osnovnega glasbenega šolstva v Poljanski dolini.
Že konec avgusta smo v malo dvorano Sokolskega doma preselili šolski klavir, katerega obnovo je pred nekaj leti omogočila Občina Gorenja vas - Poljane. Po potrebi ga bomo lahko prepeljali tudi v veliko dvorano, kar bo zagotovo pripomoglo k razmahu kulturnega utripa v občini. To sicer ni prvi klavir v Sokolskem domu v Gorenji vasi – prvi klavir je za uporabo v Sokolskem domu podarila Franja Tavčar.
V prostorih Sokolskega doma tako od septembra že poteka pouk flavte, klavirja, violine, viole, violončela, klarineta in harmonike kot tudi klavirske korepeticije; viola, harmonika in klarinet so letošnja nova pridobitev na oddelku. Pouk kitare in nauka o glasbi za zdaj še vedno poteka na OŠ Ivana Tavčarja, ko bo to možno, pa se bosta prav tako prestavila v Sokolski dom. Tam bodo odslej potekali tudi vsi večji in manjši nastopi mladih glasbenikov, glasbeni seminarji in podobno. V petek, 13. novembra, ob 18. uri (če bodo to dovoljevale epidemiološke razmere) načrtujemo javni nastop učencev in učiteljev Dislociranega oddelka Gorenja vas - Poljane, ob robu katerega bo župan Milan Čadež Glasbeni šoli Škofja Loka simbolično predal v uporabo nove prostore.

Luka Železnik, pomočnik ravnatelja