Donacija za dograditev doma

19.5.2022

Pošta Slovenije je v začetku aprila gasilcem iz Gorenje vasi donirala pet tisoč evrov za dokončanje gasilskega doma.

Finančno pomoč jim je podjetje poklonilo na pobudo državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade in občinskega svetnika Žana Mahniča. »Pomoč nam sicer namenjajo vsa podjetja, ki kakorkoli delujejo na našem območju,« je ob tem pojasnil Boštjan Reberšek, poveljnik PGD Gorenja vas, ki je poudaril, da bodo s prejetimi sredstvi laže pokrili posojilo pri banki, ki so ga najeli za dokončanje del na domu, v katerega so se preselili lani.

V zameno so tudi sami nekaj prispevali, in sicer so na lastno pobudo v skladu s podpisano pogodbo poskrbeli za oglaševanje podjetja na socialnih omrežjih. Odločili so se, da posnamejo promocijski filmček. »Glede na to, da so v naših vrstah tudi poštarji, se je ideja ponudila tako rekoč na pladnju,« je pojasnil Reberšek. »Filmček je posnet za promocijo poštarskega poklica in seznanitev širše javnosti, da so tudi oni del gasilskih enot.« Tako so v posnetku, ki je na ogled na Facebooku in Instagramu, podrobneje prikazali, kako poteka poziv posamezne gasilske enote in odhod na intervencijo. Pri pripravi je sodelovalo 11 članov društva, za snemanje in montažo je poskrbel mladi pripadnik njihove gasilske enote Jakob Jezeršek s pomočjo kolegov.

Sredstva je gorenjevaškim gasilcem ob obisku v aprilu simbolno predal generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot. Načrtujejo, da bodo nov gasilski dom letos tudi uradno predali namenu, in sicer po pridobitvi uporabnega dovoljenja. Zadovoljni bodo, če jim bo to uspelo do tradicionalne gasilske veselice v juliju, sicer pa jeseni, saj bo 4. oktobra minilo 120 let od prevzema prvega gasilskega doma v Gorenji vasi. »Slovesnost prevzema bomo verjetno zaradi simbolike povezali s tem datumom,« je še pojasnil Reberšek.

Damjana Peternelj