Dosegle lepe uvrstitve doma in v tujini

21.7.2022

V športni dvorani Gorenja vas je v pretekli sezoni twirling treniralo petnajst rekreativk in deset tekmovalk, ki so pod okriljem Mažoretnega in twirling kluba Kranj tudi tekmovale na državnem in mednarodnem tekmovanju.

Trenirala jih je Ingrid Čemas, ki je povedala, da so letos pomladi še posebno intenzivno tekmovale. Marca so se udeležile državnega tekmovanja v twirling abecedi, kjer sta v kategoriji osnovni twirl nastopili Iva Čemažar in Lucija Kokelj in dosegli srebrno medaljo. V kategoriji začetni twirl so nastopile Ana Omejc in Taniša Gabrovec, ki sta dosegli srebro, ter Daša Bizovičar in Lara Jeram, ki sta domov prinesli bron.

V kategoriji mini freestyle sta nastopili Daša Bizovičar in Lara Jeram in se uvrstili na tretje mesto. V marcu so potekale tudi kvalifikacije za državno prvenstvo MTZS v disciplini twirling baton. V kategoriji freestyle so nastopila naslednja dekleta: Taniša Gabrovec, Ana Omejc, Lučka Peternelj, Zala Eržen in Katja Tavčar. Aprila je v Benediktu potekalo 21. Državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije za kategorijo twirling baton. Dekleta so osvojila naslednje rezultate: 2. mesto v freestyle C senior Zala Eržen, 4. mesto team C junior pa skupina, ki so jo sestavljale Taniša Gabrovec, Daša Bizovičar, Lara Jeram, Ana Omejc, Zala Eržen, Katja Tavčar in Lučka Peternelj. V juniju so se dekleta udeležila mednarodnega twirling tekmovanja Samoborfest na Hrvaškem, kjer je Katja Tavčar osvojila 3. mesto v kategoriji solo dance junior beginner, prav tako na 3. mesto v kategoriji twirling team cadet lower level se je uvrstila zgoraj omenjena skupina. Septembra in oktobra vabijo k vpisu vse, ki si želijo gimnastike, plesa in vrtenja palice.

Jure Ferlan