Dvorec Visoko privablja goste tudi v zimskem času

24.3.2023

Preplet raznovrstnih aktivnosti je pripomogel, da je Dvorec Visoko s kavarno lepo obiskan tudi v zimskem času.

V februarju se je odvilo kar nekaj dogodkov – različne delavnice v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora in Ljudsko univerzo Škofja Loka. Organizirali smo potopisno predavanje o slovenski Jakobovi poti, ki jo je predstavila Petra Nastran, pisateljica, pohodnica, popotnica in ljubiteljica narave. Nekje je zapisala, da bolj kot hrano potrebuje goro, mehko travo in vonj jutra. Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov v februarju so si Dvorec in zbirke ogledali tudi naši lokalni vodniki, po koncu pa se okrepčali s terjakom. 

Marec je mesec žensk in znanilec pomladi. V začetku marca smo gostili Majo Tajnšek, pianistko, profesorico, vodjo Glasbene šole Ad libidum in gonilno silo KUD Glasbene muze iz Idrije. Dogodek smo naslovili Spoj glasbe, čipke in poezije. Nastopili so še mladi glasbeni virtuozi, vsestranska ustvarjalka Ana Balantič in violinist Branko Brezavšček. Koncert se je odvil v poročni dvorani in glasba z akustiko dvorane je res pobožala dušo. 

Za še bolj dišečo pomlad smo v marcu organizirali delavnico izdelave parfumov v sodelovanju z Irmo Dolinar, lastnico blagovne znamke Sevilla. Na delavnici so se udeleženci seznanili z naravnimi eteričnimi olji vseh vrst in vonjav. Na podlagi svojih zaznav so si sestavili vsak svojo dišavo na oljni osnovi. Za prvo aprilsko soboto, torej 1. aprila, pa napovedujemo velikonočni sejem z lokalnimi ponudniki in spremljevalnim programom.
Na voljo bosta dve delavnici, ena na temo izdelave velikonočne butare, druga pa bo namenjena barvanju pirhov, pisanic z različnimi tehnikami poslikave. 

Lepo vabljeni, da se na delavnici prijavite, in sicer na elektronski naslov dvorec.visoko@poljanskadolina.com ali pokličete na telefon 030/489-177. S pomladjo se začenja tudi sezona porok. Poroka na Visokem je v poročni dvorani Dvorca Visoko možna skozi vse leto, v topli polovici leta pa tudi pod visoškim kozolcem in ob lepem vremenu na prostem pod paviljonom. Vabimo vaju, da najlepši dan zaznamujeta s čarobnostjo Dvorca Visoko v objemu neokrnjene narave Poljanske doline.

Martina Ambrožič Tušar