Emi Klinec naziv častne občanke

19.10.2023

Ob letošnjem občinskem prazniku bodo podelili pet priznanj, med drugim naziv častne občanke Emi Klinec za izjemne uspehe v ženskem skakalnem športu.

Prejemniki bronastih priznanj pa so: Aleš Hren za uspehe in promocijo cestnega kolesarstva, Gasilsko poveljstvo občine za uspešno usklajevanje aktivnosti v občini ob poplavah, Kulturno društvo dr. Ivan Tavčar Poljane za izvedbo kulturnih dogodkov v Tavčarjevem letu in Turistično društvo Stari vrh za izvedbo sklopa dogodkov pod naslovom 50 pomladi filma Cvetje v jeseni.

Predsednica občinske komisije za priznanja Tadeja Šubic je priznala, da so imeli letos zanimivo nalogo prav zaradi predloga za častno občanko, predvsem zaradi mladosti Eme Klinec. »A kljub temu smo se strinjali, da ne moremo tehtati morebitnih prihodnjih uspehov in mladosti, saj je dane možnosti izkoristila v polni meri in kot prva ženska preskočila magično mejo dvesto metrov. To je bilo prvič in edinkrat.« Ker je šlo torej za enkraten športni dosežek, je to odločilo, da se niso odločili za načelo postopnosti, po katerem posamezniku najprej podelijo bronasto priznanje, nato srebrno in zlato, naziv častni občan pa je seštevek vseh preteklih uspehov na posameznem področju. A tudi po mnenju večine občinskih svetnikov in župana Milana Čadeža si Ema Klinec zasluži naziv častne občanke. »To je priznanje za prvo žensko, ki je poletela čez dvesto metrov, nobene več ne bo. Še premalo smo ponosni na to,« je poudaril župan.

Mateja Rant