Hiša generacij odpira vrata

22.12.2022

V stavbi nekdanje šole v Gorenji vasi, ki so jo celovito obnovili in v njej uredili Hišo generacij, bodo predvidoma v začetku prihodnjega leta sprejeli prve uporabnike.

»Hiša generacij v Gorenji vasi nas pozdravlja s svojim novim, svežim videzom, saj je v celoti prenovljena in sodobno opremljena, svetla, s prijetnim zunanjim vrtom in vso potrebno opremo in pripomočki, « se skorajšnjega zaključka obnove veselijo v Centru slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka, v sklopu katerega bo delovala Hiša generacij. Ta čas namreč potekajo le še zadnje montaže notranje opreme in pripomočkov ter zaključna dela pri urejanju okolice. 

Hiša generacij bo namenjena dnevnemu varstvu in začasni namestitvi starejših od 65 let. V njej bodo omogočili 16 začasnih namestitev, v dnevno varstvo pa bodo lahko sprejeli šest uporabnikov. »Prav zaradi manjšega števila uporabnikov bosta delo in življenje v tej enoti lahko potekala v obliki gospodinjske skupine. Stanovalci in zaposleni bodo tu živeli povezano, kot ena sama velika družina,« poudarjajo v CSS Škofja Loka. Vloge za sprejem v Hišo generacij je mogoče najti na spletni strani CSS Škofja Loka in občine, kjer so na voljo tudi informacije o zaposlitvah v Hiši generacij – med najbolj iskanimi poklicnimi profili so srednja medicinska sestra, bolničar in delovni inštruktor.

Mateja Rant