Iz občine letos devet jubilantov

20.7.2023

Konec maja je Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Škofja Loka v Sokolskem domu Škofja Loka podelila priznanja 58 članom, ki so ali še bodo letos zabeležili pomemben mejnik: deset, dvajset, trideset ali celo petintrideset let opravljanja dejavnosti.

Kot je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril predsednik OOZ Škofja Loka Marko Lotrič, so jubileji »čas za refleksijo, premislek o poti, ki ste jo prehodili, ter hvaležnost in priznanje za vaša prizadevanja, vztrajnost in inovativnost«. V nadaljevanju je dejal, da so njihovi dosežki priča njihovemu znanju, spretnostim in trdemu delu, ki so ga vložili v razvoj svojih podjetij. Podjetja jubilantov so prispevala k ustvarjanju delovnih mest, izboljšanju gospodarskega okolja in ustvarjanju blaginje na Škofjeloškem. »Vaša zavezanost k odličnosti, kakovosti in inovacijam je prispevala k ugledu in uspehu naše zbornice.«

Podeljenih je bilo sedemnajst za deset let, šestnajst za dvajset let, dvajset za trideset let, tri za petintrideset let ter po eno priznanje za štirideset in petinštirideset let. Iz občine Gorenja vas - Poljane je bilo nagrajenih devet jubilantov, dva manj kot preteklo leto. Priznanje za deset let delovanja so prejeli: Čadež Peter, s. p. – Geoton, geodetske storitve, Gamima kovinarstvo, d. o. o., Hladnik Majda, s. p. – Kmetija Lužar, Kokelj Niko, s. p. – prevozi, projektiranje in ostala dela, in Kosmač Anton, s. p. unikatno mizarstvo, izdelki domače obrti. Dvajset let svojo dejavnost opravlja AP Pejković, k. d., trgovina in gradbene storitve, in Kumer Matjaž, s. p. – kamnoseštvo. Priznanje za trideset let delovanja sta prejeli podjetji Elektro Primožič elektroinštalacije, d. o. o., in Topos Hotavlje, gradbeništvo, proizvodnja, trgovina in storitve, d. o. o. OOZ Škofja Loka vsako leto podeli priznanja tudi obratovalnicam, ki nadaljujejo opravljanje dejavnosti in so postale že tradicionalne v družini ali podjetju, letos sta to podjetji IZR, d. o. o., za štirideset let in Habjan Transport, d. o. o., za 45 let, obe iz Škofje Loke. 

Po podelitvi je sledil koncert Anton Habjan banda v sestavi Anton Habjan, Jernej Jemc, Jaka Strajnar, Luka Vehar in Simon Tavčar, kot gost pa je nastopil Karlo Jemc. Kot so še povedali v zbornici, je tovrstna slovesnost priložnost za podelitev simboličnih priznanj obrtnikom jubilantom. Čas po uradnem delu je med drugim priložnost tudi za tkanje novih poslovnih povezav in vzpostavljanje mreže kontaktov. »Veseli smo, da je v Škofji Loki na področju izobraževanja zelo uspešen Šolski center Škofja Loka, ki skrbi za kakovostno izobraževanje za poklice na področju lesarstva in strojništva. S tem zagotovo pripomore k razvoju našega gospodarskega okolja, saj kar nekaj novoustanovljenih podjetij prihaja prav iz omenjenih področij. Dobro gospodarstvo je odvisno od temeljev dobrega izobraževanja.«

Kot zanimivost: Konec junija je bilo v občini Gorenja vas - Poljane registriranih 428 samostojnih podjetnikov, 156 družb z omejeno odgovornostjo ter 60 dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.

Lidija Razložnik

Fotogalerija