Iz županovega dnevnika

3.2.2022

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

10. 12. - Ob obisku Vlade RS na Gorenjskem je predsednik g. Janez Janša za prvi obisk izbral našo občino in tudi sam je delovni dan začel pri meni. Vlada je svojo redno sejo imela v veliki dvorani Sokolskega doma in pozdrav ministrskemu zboru mi je bil v posebno čast.

13. 12. - Sprejem prostovoljnih šoferjev v projektu Prostofer. Seveda velika zahvala za opravljanje prostovoljnega dela z moje strani in pogovor, v katero smer bi lahko skupno delo še izboljšali.

14. 12. - Predstavitev izboljšanega projekta okrevališča Visoko na Zavodu za varstvo kulturne dediščine. Glavnina pripomb je bila v času nastajanja sproti usklajevana. Smo na poti pridobitve soglasja.

15. 12. - Predstavitev geološkega poročila za gradnjo objekta nove podružnične šole v Javorjah. Na podlagi dejstev iz poročila sem se odločil, da bo treba pred samo gradnjo za varovanje gradbišča zgraditi pilotno steno. 

3. 1. - Ogled novih prostorov Vrtca Agata, kamor so se otroci že preselili. Sprejeli so tudi nove otroke. Uradno odprtje sledi v mesecu februarju ali marcu.

11. 1. - Na vpogled in tudi možnost odkupa sem dobil čudovito birmansko darilo Franje Tavčar iz leta 1927. Bilo bi lepa popestritev zbirke v Dvorcu Visoko.

15. 1. - Prestavili smo fresko, delo Iveta Šubica Poljanska vstaja, k spomeniku NOB v Poljanah. Čestitke in zahvala vsem, ki ste to dejanje omogočili in izvedli. Na mestu arheološkega najdišča sv. Martina bo spominski park, vsebino pa bomo dobili z raziskavami, ki se že nadaljujejo.