Iz županovega dnevnika

10.11.2022

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

11. 10. - Pozdravil sem udeležence na srečanju podružničnih šol na Sovodnju, ki so se potem podali na tematsko pot po rapalski meji.

17. 10. - Sestanek na OOZ Škofja Loka s poslanci in župani o nadaljnjem razvoju in skupnem sodelovanju. Poudaril sem, da imamo občine z rednimi spremembami prostorskih načrtov pomembne vzvode pri razvoju.

19. 10. - Udeležil sem se konference ob 10-letnici projekta REALL v občini Gorje. Mi smo pristopili s projektom menjave energenta, obnove kotlovnice z novo pečjo na sekance z zalogovnikom, toplotno črpalko, zamenjave oken in postavili smo fotonapetostno elektrarno.

21. 10. - Udeležil sem se gasilske vaje članic našega gasilskega poveljstva, ki je potekala v Stari Oselici pr' Burnk.

22. 10. - Z župnikovim blagoslovom smo uradno predali namenu obnovljeno cesto od Murav do Gorenje Žetine. Krajevna skupnost Javorje in domačini so pripravili lep program.

22. 10. - Na gasilski vaji občinskega gasilskega poveljstva pri Premetovcu v Zadobju. Veseli me, da smo dosegli dobro opremljenost naših gasilcev, in kot se je izkazalo, so tudi v težjih razmerah odlično operativni.

27. 10. - Naslednje leto bo minilo stolet od smrti našega rojaka pisatelja Ivana Tavčarja. Predlog na kulturno ministrstvo smo poslali, formiral sem projektno skupino in računam, da nam bo uspelo na državni ravni zaznamovati spomin nanj.