Iz županovega dnevnika

22.6.2023

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

28. 4. Ob Dvorcu Visoko smo postavili mlaja s transparentom, ki je obveščal o Maratonu Franja, Tavčarjevem letu in etapnem cilju v čast prvega slovenskega kolesarja.

5. 5. Na občnem zboru Smučarskega kluba Poljane

6. 5. Udeležil sem se odprtja kolesarske sezone občinskega kolesarskega kroga v Dvorcu, popoldne smo s filatelističnim društvom iz Škofje Loke odprli razstavo na temo Tavčarjevega leta.

9. 5. Predstavitev slikanice Tavčarjev skrivnostni škrat s pisateljem Ivanom Sivcem za naše najmlajše

10. 5. Sestanek v Dvorcu Visoko s krajinskim arhitektom; celovita ureditev bo prenovila tudi protokol Poroke na Visokem.

15. 5. Delovni sestanek z župani na Loškem v Železnikih. Poudaril sem pomanjkanje sredstev za državno cestno infrastrukturo oziroma časovni zamik projektov, ki so lahko hitro pred izvedbo.

15. 5. Ogled Gospodarske cone Todraž z območno obrtno zbornico in našimi podjetniki. Zaključili smo z razpravo o prihodnosti razvoja cone in možnosti umestitve novih površin v občini za podjetnike in obrtnike.

18. 5. V občini sem gostil Društvo poslancev 90. Predstavil sem jim svojo Visoško kroniko z ogledom dvorca, utrdbe na Golem vrhu, zaključili smo v Lovski koči na Javorču.

19. 5. Nagovoril sem navzoče ob pokopu skeletov pokojnih Poljancev, ki so jih izkopali na arheološkem najdišču ob cerkvi sv. Martina v Poljanah.

21. 5. Pozdravil sem navzoče na prireditvi Dan prijateljstva na Visokem.

22. 5. Na tiskovni konferenci v BTC Cityju na povabilo vodstva Maratona Franja. Poudaril sem pomen Tavčarja kot prvega slovenskega kolesarja in etapnega cilja v Poljanski dolini.