Iz županovega dnevnika

19.10.2023

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

31. 8. - Gostovanje Milene Zupančič na Visokem ob predvajanju filma Cvetje v jeseni. Na začetku mi je rekla: »Bom dala intervju, potem pa moram nazaj v Ljubljano.« A je potem gledala cel film, komentirala prizore, se še v pozni večer zadržala v dvorcu in pripovedovala zanimive zgodbe s snemanja filma. »Lepo je tukaj pri vas v Poljanski dolini …« mi je spoštljivo rekla ob odhodu.

1. 9. - Z ravnateljema in podžupanom smo obiskali vse šole v občini, nagovorili prvošolce in starše ter učencem ob vstopu v šolo podarili slovensko zastavo.

6. 9. - Skupaj z JZ Poljanska dolina na odprtju razstave o Ivanu Tavčarju in Poljanski dolini na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju.

9. 9. - Na praznovanju ob 70-letnici delovanja Strelskega društva Gorenja vas. Pohvalil sem njihovo uspešno delo in odlične dosežke na evropski ravni ter podelil medalje in pokale za preteklo sezono.

14. 9. - Na odprtju novih prostorov Upravne enote Škofja Loka in delovnem srečanju z državnim sekretarjem ministrstva za javno upravo.

17. 9. - Dvanajstič sem se udeležil kolesarskega vzpona na Blegoš.

18. 9. - Sestanek z Lovsko zvezo Slovenije na temo srečanja lovskih pevskih zborov in rogistov v Dvorcu Visoko.

21. 9. - Na dobrodelnem koncertu v Škofji Loki s slovenskimi glasbeniki.

30. 9. - Na tekmovanju gasilskih društev območne zveze Škofja Loka na Visokem.

30. 9. - Na zaključnem pikniku Festivala gorskega teka v Podbrdu; del naše občine je vključen pri najdaljši gorski trasi.