Izboljšanje obstoječega ali vzpostavitev novega

23.10.2020

V oktobru so bile v večnamenskem prostoru Šubičeve hiše v Poljanah v organizaciji Javnega zavoda Poljanska dolina izpeljane izobraževalne delavnice za deležnike in pravne subjekte na področju turizma, ki delujejo na območju občine Gorenja vas - Poljane oziroma širše Poljanske doline.

Delavnice so potekale dva dneva v triurnih sklopih, in sicer po sistemu štirih uvodnih predavanj, ki jim je sledila skupna diskusija, po krajšem premoru, pa so sledili še individualni pogovori vsakega udeleženca delavnice s profesorji in študenti Fakultete za Turistične študije – Turistice ter glavnim koordinatorjem Dejanom Križajem.
Tematika predavanja je bila usmerjena v želje, ki so jih udeleženci prehodno z anketnim vprašalnikom sporočili predavateljem. S tem namenom je bil največji poudarek namenjen naslednjim temam: spletno trženje prek izbranih kanalov, oblikovanje integralnih turističnih produktov, promocija in trženje na socialnih omrežjih in kreiranje inovativnosti v turizmu. Prav tako pa so bili v sklopu delavnic predstavljeni tudi različni nacionalni in mednarodni primeri dobrih praks, ki so lahko aplikativni tudi na območju Poljanske doline. V splošnem so predavanja pokazala tudi na pozitivne primere iz Poljanske doline, kot je že zelo dobra zastopanost na socialnih omrežjih (predvsem na Facebooku in Instagramu), in na možnosti večjega vnosa ponudbe storitev s strani posameznih turističnih subjektov na Tripadvisor.
Organizacija delavnice je bila strokovna in je nudila možnost tako za formalne predstavitve kot neformalna druženja med udeleženci in predavatelji. Udeleženci so bili s posredovanim znanjem zelo zadovoljni ter so izrazili željo po morebitnem poslovnem sodelovanju tudi v prihodnje, prav tako pa so pohvalili prizadevanja Zavoda Poljanska dolina za organizacijo tovrstnih srečanj.

Miha Markelj