Klemen Karlin primernejši kandidat

20.10.2022

Občinski svetniki so kot predstavniki ustanovitelja na oktobrski seji podali mnenje o primernejšem kandidatu za ravnatelja Glasbene šole (GŠ) Škofja Loka, za katerega je bil razpis objavljen avgusta.

Svet zavoda je potrdil, da sta se na razpis prijavila dva kandidata: dosedanji ravnatelj Klemen Karlin, akademski glasbeni orglavec in magister artium, ter Irena Kržišnik, akademska glasbenica saksofonistka in profesorica saksofona, zaposlena v GŠ Škofja Loka.

Po predstavitvi obeh komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so svetniki podprli kandidaturo dosedanjega ravnatelja Klemena Karlina. Kot je ugotovil župan Milan Čadež, je glasbena šola v času njegovega ravnateljevanja v naši občini »storila velik korak naprej«. Instrumente poučujejo tako na obeh osnovnih šolah kot v prostorih Sokolskega doma. Svetnica Mirjana Možina je pohvalila njihovo odzivnost in pripravljenost sodelovati, saj so učitelji in učenci glasbene šole že večkrat z veseljem priskočili na pomoč pri pripravi kulturnega programa na prireditvi ob dnevu državnosti v Gorenji vasi v organizaciji krajevne skupnosti. Žan Mahnič je poudaril, da se je v tem času vpis učencev iz naše občine zelo povečal, kar je s podatki podkrepila Polona Mlinar Biček: pred Karlinovim nastopom mandata je glasbeno šolo obiskovalo 17 učencev iz Gorenje vasi, takih je sedaj 67, skupno v občini pa se na glasbenem področju izobražuje 101 učenec.

Damjana Peternelj