Koncerti za zaključek leta

19.5.2022

V maju in juniju pripravljamo na Glasbeni šoli Škofja Loka številne koncerte in prireditve, s katerimi bomo na svoj najljubši način praznovali iztek šolskega leta.

V prvem tednu maja smo vse otroke in njihove starše, ki razmišljajoo vpisu v glasbeno šolo v prihodnjem šolskem letu, povabili na obisk pouka inštrumentov med tednom odprtih vrat. Zaključili smo ga z odprtimi urami v gorenjevaškem Sokolskem domu in z Glasbenim večerom v Šubičevi hiši. Program smo sestavili iz skladb za različne glasbene inštrumente v izvedbi naših učencev z oddelka Gorenja vas - Poljane. Zelo nas veseli, da je možno na šolske nastope ponovno povabiti vse ljubitelje lepe glasbe in nastopati pred polno dvorano!

Sredi maja je nato sledil letni koncert Glasbene šole Škofja Loka v Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki, na katerem so nastopili predvsem učenci naše šole, ki so v tem šolskem letu dosegli vidne rezultate na državnem tekmovanju mladih glasbenikov (TEMSIG). Pridružili so se jim učenci, ki šolanje v prihodnjem šolskem letu nadaljujejo na srednji stopnji. Plesni oddelek svoj zaključni nastop pripravlja 27. maja, ko bodo za vas na Loškem odru v dveh ponovitvah uprizorili čisto pravo baletno predstavo po znani Andersenovi pravljici Grdi raček.

V teh dneh začenjamo sprejemne preizkuse za vpis novih učencev v prihodnjem šolskem letu, pred nami pa je še O'glasbena Loka 11. junija, ko bodo učenci vseh oddelkov naše šole z zvoki glasbe in plesnimi koraki do zadnjih kotičkov razvedrili staro mestno jedro Škofje Loke, preden se posvetijo letnim izpitom in se odvrtijo v brezskrbne poletne dni.

Mateja Rant

Fotogalerija