Memorial Mirana Bogataja

21.3.2024

Na Sovodnju so tamkajšnji gasilci organizirali že 9. Memorial Mirana Bogataja v spajanju sesalnega voda (SSV) v spomin na svojega rojaka, dolgoletnega poveljnika Civilne zaščite. Sodelovalo je 26 ekip iz 12 gasilskih zvez iz različnih delov Slovenije.

GPO Gorenja vas - Poljane so na tekmovanju zastopale štiri ekipe iz Sovodnja (članice A, članice 6M, člani A in člani B) in dve ekipi iz Poljan (člani A in člani B). V pokalnem tekmovanju Gasilske zveze Gorenjske (GZG) pa sta iz Sovodnja sodelovali dve ekipi: članice A in člani B, iz Poljan pa člani A in člani B. Kot je pojasnil vodja tekmovanja Boštjan Peternelj, je bila ta tekma zadnja, peta, v pokalnem tekmovanju v SSV v okviru GZG v sezoni 2023/2024. Tekmujejo ekipe iz gorenjske regije in pridružena ekipa članov PGD Komenda.

V spajanju sesalnega voda so se na prva tri mesta uvrstile gasilke iz PGD Zalog pri Cerkljah (GZ Cerklje na Gorenjskem), PGD Leše (GZ Tržič) in PGD Sovodenj 6M. Med gasilci pa so bili prvi člani A PGD Goriča vas (GZ Ribnica), na drugo mesto so se uvrstili člani B PGD Sovodenj, tretji so bili člani PGD Žažar (GZ Dolomiti). V tekmovanju za pokal SSV GZG so se na prva tri mesta uvrstile članice PGD Zalog pri Cerkljah (GZ Cerklje na Gorenjskem), članice A PGD Sovodenj in članice PGD Leše (GZ Tržič). Med člani so zmagali člani B PGD Sovodenj, drugi so bili člani A1 PGD Zgornji Brnik (GZ Cerklje na Gorenjskem) in tretji člani A PGD Poljane. Tekmovanje so s prve vrste spremljali namestnik poveljnika GZ Slovenije in poveljnik GZG Tomaž Vilfan, predsednik GZ Škofja Loka Janez Tratnik, namestnik poveljnika GZ Škofja Loka in poveljnik GPO Gorenja vas - Poljane Roman Kokalj, župan Občine Gorenja vas - Poljane Milan Čadež ter predsednik KS Sovodenj Stanko Bajt. Za PGD Sovodenj, ki letos zaznamuje 70-letnico delovanja, omenjeno tekmovanje predstavlja velik organizacijski zalogaj. »Tudi tokrat se za pomoč pri organizaciji in izvedbi zahvaljujemo donatorjem, KUD Sovodenj in KS Sovodenj,« je strnil Boštjan Peternelj.

Lidija Razložnik