Miklavž obdaril najbolj pridne

21.12.2023

Prvi od treh dobrih mož Miklavž je v spremstvu angelov in parkljev že obiskal otroke: najbolj pridne je nagradil z darili, porednim pa predal šibe.

V Sokolskem domu Gorenja vas je Miklavža pričakalo 213 otrok iz Gorenje vasi, Dolenje Dobrave, Dobravšc, Gorenje Dobrave, Todraža, Bačen, Žirovskega Vrha Sv. Urbana in Žirovskega Vrha Sv. Antona. Pred prihodom Miklavža so si otroci ogledali krajšo igro. Otroci iz vasi Hotavlje, Srednje Brdo, Hlavče Njive, Volaka, Čabrače, Suša in Jelovica, bilo jih je 97, so Miklavža pričakali v Zadružnem domu na Hotavljah. V Leskovici in okoliških vaseh so otroci Miklavža pričakali na domu. Mednje je razdelil 31 daril.

V vaseh pod Starim vrhom je Miklavž obdaril 120 otrok na petih lokacijah: v Javorjah s krajšim spremljevalnim programom, Dolenčicah, Gorenji Žetini, Četeni Ravni ter na Jarčjem Brdu. V cerkvi sv. Martina so se zbrali otroci iz KS Poljane. Mlajši člani KD dr. Ivan Tavčar Poljane so uprizorili igro z naslovom Melodija Nebes in 310 otrok pripravili na prihod Miklavža. Petinpetdeset otrok iz KS Lučine si je pred prihodom Miklavža ogledalo krajšo predstavo, ki jo je pripravilo KUD Zala Lučine, nato pa v dvorani pričakalo Miklavža. Nekaj otrok iz vasi Fužine, Trebija, Kladje, Podgora in Stara Oselica (del, ki spada pod KS Trebija) je Miklavž obdaril ob obisku na domu, drugim je darilo predal v dvorani gasilskega doma Trebija, skupno je obdaril 72 otrok. Tisti, ki so Miklavža pričakali v dvorani, so si ogledali tudi krajšo igro.

Na Sovodnju je dobri mož obdaril skoraj sto otrok. Tako kot že vrsto let doslej so krajevna skupnost, šola in kulturno-umetniško društvo združili moči in za otroke pripravili poseben dogodek. Začeli so ga plesalci vrtca in šole Sovodenj, nadaljevali pa učenci od tretjega do petega razreda, ki obiskujejo dramski in Orffov krožek. V priredbi predstave in pesmi učiteljic Jelke in Ane Kdo bo nadomestil Miklavža je dobri mož nazadnje le ozdravel in prišel med otroke s svojim spremstvom ter darili.

Lidija Razložnik, Milka Burnik

Fotogalerija