Miklavž razveselil otrok

23.12.2021

Prvi od treh dobrih mož je tudi letos obiskal našo občino, saj se je glas o pridnosti in ubogljivosti otrok izpod Blegoša razširil vse do nebes. Je pa Miklavž zaradi obilice dela in trenutne epidemiološke situacije imenoval svoje pomočnike, ki so smeli ponekod v njegovem imenu med otroke razdeliti darila.

Za otroke od prvega do desetega leta starosti z območja krajevne skupnosti (KS) Gorenja vas je Miklavž pripravil 367 daril. Po okoliških vaseh Leskovice je v spremstvu angelov in parkeljna Miklavž obiskal in obdaril 35 otrok. Za otroke, živeče na območju Hotavelj, je darila pripravil v gasilskem domu, kjer so jih otroci sami prevzeli. Z obiskom na domu je razveselil otroke s Hlavčih Njiv. Starši otrok iz Gorenje vasi, Žirovskega Vrha Svetega Antona in Svetega Urbana so darila prevzeli na sedežu KS, po ostalih vaseh so otroci prejeli darila na dom. 

Otroke iz vasi pod Starim vrhom je Miklavž s svojim spremstvom obiskal na domu. Darila se je razveselilo 123 otrok. Pomočniki, člani KS, so na območju Lučin po domovih raznosili 54 daril. Prav takšno vlogo so imeli člani KS na območju Poljan, ki so razdelili 350 daril. Nekaj dni pred prihodom Miklavža je KD dr. Ivan Tavčar Poljane pripravil krajši posnetek z naslovom Pisma sv. Miklavžu. Dan pred svojim godom je otroke tamkajšnje župnije tudi nagovoril po videopovezavi. Na Sovodnju je sekcija Neč bat teater, ki deluje v okviru KUD Sovodenj, že drugo leto zapored posnela krajši film, za katerega je scenarij prispeval Lenart Šifrar, v njem pa nastopajo člani KUD. Glavno vlogo v filmu ima seveda Miklavž, ki ponovno žalostno ugotovi, da mu otroci za god ne bodo zapeli nobene pesmi in da jih bo moral "po njegovo pozdraviti prek internetov". Skupaj s pomočniki je v hudem snežnem metežu obiskal in razdelil 109 daril. Pri razdelitvi daril na območju KS Trebija so Miklavžu priskočili na pomoč člani KS, ki so 72 otrokom do osmega leta starosti prinesli darila na dom. Nekaj otrok je Miklavž na območju KS Trebija obiskal tudi na domu.

Zahvala občini, svetnikom krajevnih skupnosti, lokalnim društvom in posameznikom, ki so, ne glede na trenutno epidemiološko situacijo in neugodne vremenske razmere, poskrbeli, da so otroci prejeli darila, Miklavža spremljali po videopovezavah ter se ponekod njegovega obiska razveselili tudi na domu.

Lidija Razložnik

Fotogalerija