Mladi podjetniki ministra navdušili z vizijo

21.12.2023

Ob obisku v občini Gorenja vas - Poljane konec novembra si je minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ogledal, kako poteka sanacija po poplavah, obenem so mu predstavili projekt Rekreacijskega središča Log in podjetje Lavrih.

Minister Matjaž Han je občino Gorenja vas - Poljane obiskal na povabilo poslanca državnega zbora Žana Mahniča in župana Milana Čadeža. Poslanec Mahnič je poudaril, da je bil to že drugi obisk ministra Hana v njihovi občini v času sedanjega mandata, kar po njegovem mnenju kaže, da je naklonjen podjetnikom v Poljanski dolini. »Glavni namen obiska je bil ministru pokazati, kako smotrno se porabljajo sredstva, ki jih dobimo na razpisih države. Bil je navdušen nad videnim.« Obisk je minister začel na občini, kjer so mu predstavili težave, s katerimi se v Poljanski dolini srečujejo po avgustovskih poplavah. V nadaljevanju so mu predstavili Rekreacijsko središče Log, za ureditev katerega je občina prejela tudi evropska in državna sredstva, obisk pa je končal v mladem in obetavnem podjetju Lavrih.

»Občina Gorenja vas - Poljane je med tistimi, ki so v avgustovski ujmi utrpele največ škode, predvsem zaradi plazov,« je po obisku dejal minister Han. Ogledali so si, kako poteka sanacija, za katero so od države že prejeli sredstva v višini 12,5 milijona evrov. Župan Milan Čadež je ministru ob tem pojasnil, da si želijo, da bi se »časovne škarje« nekoliko razprle, saj bodo sicer težko pravočasno izpeljali vse projekte. »Po zakonu imamo zdaj eno leto časa za sanacijo, a želimo, da se ta rok podaljša na dve leti, saj bi radi delo opravili kakovostno.« Po obisku Rekreacijskega središča Log je minister poudaril, da se mu zdi projekt zelo zanimiv, prav tako so ga navdušili nadaljnji načrti za razvoj tega območja. Navdušil pa ga je tudi direktor podjetja Lavrih Rok Gantar, ki mu je predstavil podjetje ter nadaljnje načrte in vizijo za prihodnost. »Prepričan sem, da lahko postanejo eden vodilnih proizvajalcev kmetijske mehanizacije,« je dejal Han in dodal, da so se dogovorili za sestanek na ministrstvu, da pogledajo tudi možnosti pridobitve finančnih sredstev ministrstva.

Mateja Rant