Na ogled prazničnih lučk kar v Gorenjo vas

1.2.2024

Skupina prijateljev s Hotavelj, Srednjega Brda in iz Debeni, ki se vsako leto v prednovoletnem času odpravi na ogled lučk v kakšnega od večjih krajev, tudi čez mejo, se je lani odločila, da si jih ogleda kar v domači Gorenji vasi.

Potem ko so se predlani z vlakom odpravili v Zagreb in bili nad videnim navdušeni, pa sta nekoliko slab priokus pustila gneča in čakanje na meji. Že med potjo nazaj, zatrdno pa ob vrnitvi domov, je zato padla odločitev, da bodo v naslednjem decembru raje ostali v domači občini in si ogledali lepo okrašeno Gorenjo vas.

Tako so se na enega od predprazničnih večerov odpravili s Hotavelj proti Gorenji vasi po poti za Soro. Najprej so se ustavili v rekreacijskem središču Log, nato pa se odpravili naprej do Fortunove brvi, čez obvoznico v stari del vasi, čez Nežkovo brv proti Gorenji vasi, skozi Mihevk do Dolenje Dobrave, kjer so si pri Jagru privoščili večerjo in tako podprli domače gostince, nato pa drugo polovico kroga utirili skozi Gorenjo vas in nazaj do Hotavelj, kjer so si v obnovljeni »štirni« ogledali še jaslice, ki jih postavijo domačini. Zadovoljni, da tudi domače vasi lahko ponudijo prijetno decembrsko vzdušje, ki so ga spojili s prijetnim druženjem, so že skovali načrte za letošnje decembrsko potepanje. Odločili so se, da bodo ob letošnjem ogledu prazničnih lučk uživali v Žireh.

Damjana Peternelj