Naj bo poletje lepo in sproščeno

20.7.2023

Za večino učenk in učencev je bil junij sproščen, športen in igriv, za devetošolce pa je bil to zadnji junij v osnovni šoli.

Naši devetošolci so se torej poslovili od poljanske osnovne šole. Pripravili so zaključni dogodek – valeto, na kateri so se še enkrat predstavili, zapeli, zaigrali in zaplesali ter povedali, kam se odpravljajo v srednjo šolo. Nagovorila sta jih tudi župan Milan Čadež in ravnateljica Metka Debeljak in jih tako pospremila v novo obdobje odraščanja in življenja.

Rogla
Po valeti so devetošolci odšli še v zadnjo šolo v naravi na Roglo. V treh dneh so doživeli veliko – hodili so okrog Zreškega jezera, do Lovrenških jezer, zvečer so se povzpeli na razgledni stolp, se sprehodili do pohorske vasice, se kopali v Termah Zreče … Niso pozabili niti na športne in družabne igre, zadnji dan pa – vožnja s sankami!

Zaključna prireditev v znamenju praznika in Tavčarjevega leta 
Zadnje dejanje pouka v tem šolskem letu se je zaključilo s prireditvijo, ki je bila posvečena koncu pouka, dnevu državnosti in Ivanu Tavčarju, ki je svoje bogato življenje zaključil pred sto leti. Učenke in učenci so prejeli zaslužena priznanja za svoj trud in uspehe, člani gledališkega kluba pa so predstavili nekaj odlomkov iz najbolj znanih Tavčarjevih del. Program so popestrili ubrani glasovi naših šolskih zborov.

Vsem učenkam, učencem in vsem bralcem Podblegaških novic želimo lepo in sproščeno poletje!

Barnarda Pintar

Fotogalerija