Najboljša slovenska strelka v Nemčiji in na Češkem

21.7.2022

Za gorenjevaškimi strelci je izjemno delovna in uspešna sezona. Zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, je od njih terjala kar nekaj prilagajanj: mladinska liga je tako potekala po regijah, državna članska liga pa po sistemu dvobojev.

Pištolaši so v 1. B ligi osvojili deseto mesto. Zelo spodbudne rezultate so dosegli tudi člani mladinske lige, sestavljene iz šestih kol: Manja Slak je s pištolo v konkurenci kadetinj osvojila drugo mesto, prav tako je drugo mesto osvojila Manca Košir v drugem kolu v mladinski konkurenci.
Člani društva se že tradicionalno, vsako sezono, udeležijo mednarodnih tekmovanj. Manca Košir je bila na mednarodnem tekmovanju v Zagrebu, klub pa na tekmovanju Trzin Walther Cup, kjer so članice Olga Justin, Silva Jeram in Betka Mlakar zaostale le za reprezentanco Slovenije in se uvrstile na drugo mesto. V posamezni konkurenci se je Olga Justin uvrstila v finale in osvojila 7.–8. mesto, je pojasnil predsednik društva Aleš Košir. Mednarodne tekme v Trzinu se je prvič udeležila tudi 16-letna Manja Slak. Glede na pretekle odlične uvrstitve je bila sprejeta v mladinsko državno reprezentanco, kar ji je omogočilo nastop na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. »Tam sem se uvrstila na 43. mesto med mladinkami. Ekipno smo dekleta dosegla deseto mesto, v mešanih parih sem bila 17,« je pojasnila. V začetku junija je bila še na mednarodnem tekmovanju na Češkem, kjer je z osvojenimi 552 krogi dosegla nov osebni rekord in se uvrstila na 18. mesto. Tako v Nemčiji kot na Češkem je bila najbolje uvrščena Slovenka. Manja Slak je z zračno puško začela streljati v šestem razredu osnovne šole in je najbolj ponosna, da zastopa Slovenijo v državni reprezentanci.

Klubska sezona v zračnem orožju se zaključi z državnim prvenstvom, kjer si je klub pristreljal kar nekaj uspehov. Manja Slak je v kadetski konkurenci osvojila drugo mesto, Manca Košir se je med mladinkami uvrstila v finale ter osvojila šesto mesto. Med mlajšimi člani je Noti Justin dosegla peto, ekipa deklic v sestavi Živa Volarič, Ajda Drmota in Zala Likar pa četrto mesto. Posamično je najboljšo uvrstitev, 14. mesto, dosegla Ajda Drmota. Na državnem prvenstvu sta v mešanih parih Manja Slak in Gašper Božič osvojila članski bron. »Olga Justin in David Cankar sta v boju za drugi bron žal morala priznati premoč paru iz Trzina. Imeli smo tudi mladinski par pri puški, ki je osvojil solidno deveto mesto,« je dodal Košir. Dobre rezultate so strelci dosegli tudi na šolskem državnem prvenstvu, kjer tekmovalci zastopajo barve svoje šole. »Iz našega kluba sta v dveh kategorijah tekmovala Manca Košir, ki je dosegla sedmo in četrto mesto, ter Nace Bogataj, k je bil 14. Manja Slak je postala državna šolska prvakinja v streljanju z zračno pištolo. Dober rezultat je dosegla tudi mešana ekipa dečkov in deklic (Ajda Drmota, Zala Likar in Marko Oblak), ki je tekmovanje zaključila na petem mestu,« je še pojasnil predsednik društva. 

Društvo si tudi v prihodnje želi uspešnega delovanja in doseganja še boljših rezultatov. Več časa nameravajo nameniti mladim ter jih navdušiti za strelski šport. Vsi, ki bi se radi preizkusili v tem športu, se septembra lahko vpišejo v klub. Več informacij je na voljo pri Alešu Koširju na telefonski številki 031 364 858.

Lidija Razložnik