Največ sredstev za vzdrževanje cest

3.2.2022

V krajevni skupnosti Trebija smo lani asfaltirali odsek ceste Hobovše–Travnik v dolžini 630 metrov, večja vzdrževalna dela so bila opravljena tudi na odseku ceste Sleme–Rotovž in odseku ceste Zasede–Zadnkar.

Na drugih cestah so bile nasute bankine, kjer je bilo to potrebno, na makadamskih cestah pa so bile predvsem zasute udarne jame. Na lokalnih cestah Trebija–Stara Oselica in Fužine–Kladje so se očistili propusti, s krajani pa smo sodelovali tudi pri čiščenju in obsekovanju ob lokalni cesti v vaseh Kladje in Podgora. Na Fužinah smo ob stanovanjskih hišah 2 in 2a sanirali udor in zgradili kamnito zložbo. Ob cesti skozi vas Trebija smo namestili prikazovalnik hitrosti Vi vozite, poskrbeli pa smo tudi za barvanje grbin za umiritev prometa.

Na avtobusnem postajališču Fužine smo postavili novo hiško, v kateri lahko potniki počakajo na avtobus, zamenjali smo tudi del dotrajane ograje na mostu skozi Fužine, z novo ograjo v brežini pa sta opremljeni dve javni poti, in sicer Svislarjeva grapa in Kladje, obe v dolžini 40 metrov. Na zakristijo ob pokopališču v Stari Oselici smo namestili snegolove, ki zadržijo sneg na strehi in preprečijo njegov zdrs ter poškodbe na spomenikih umrlih. Najemnikom grobov smo zagotovili tudi pesek za posipanje. Vse leto smo skrbeli za vzdrževanje javne razsvetljave, aktivno so potekali tudi nadaljnji koraki oživitve Doma pod Planino. Kot vsako leto je otroke KS Trebija obdaroval Miklavž, na dan državnosti pa smo na Trebiji izpeljali proslavo za domovino.

Na vrsti razširitev parkirišča ob pokopališču v Stari Oselici
Občina je že v letu 2020 pridobila gradbeno dovoljenje za razširitev parkirišča ob pokopališču v Stari Oselici, letos pa je končno predviden začetek del, s čimer bomo na novo pridobili približno dvajset parkirnih mest. Z občinskimi sredstvi je letos predvidena obnova betonskega mostu pri Boštjanu v Podgori, vzpostavitev novega ekološkega otoka na Fužinah ter zarisovanje črt na športnem igrišču na Trebiji. Doseženi cilji so rezultat dobrega in uspešnega sodelovanja, zato hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri realizaciji.

Lucija Klemenčič, KS Trebija