Naravne nesreče nas povezujejo

18.4.2024

Poplave so lani tudi na območju krajevne skupnosti Trebija povzročile veliko škodo. Prijavljenih je bilo 34 plazov, poškodovanih je bilo 17 odsekov cest v vseh vaseh.

Zahvala gre gasilcem in domačim izvajalcem zemeljskih del, da je bila v času intervencije vzpostavljena prevoznost vseh cest, nekaterih vsaj za osebna vozila, sanacija pa bo zagotovo potekala še vse leto. Kljub omenjenim težavam, ki so nam jih povzročile poplave, smo lahko z izvedenimi deli zadovoljni, saj smo predvidene načrte s pomočjo sredstev, ki jih je občina pridobila za interventna sanacijska dela, celo presegli. 

Tako smo v novembru asfaltirali javno pot Sleme–Homovc v dolžini 910 metrov in 90-metrski odcep na Trebiji do hišne št. 55. Obnovili smo javno razsvetljavo skozi vas Trebija, uredili notranjost in zunanjost objekta na igrišču ter obnovili barvo na hitrostnih ovirah. Vaščani vasi Kladje in Stara Oselica smo izvedli delovne akcije, kjer smo očistili okolico, propuste ter obsekavali drevje ob glavni cesti. Tudi načrtov za naprej nam ne manjka. Letos nameravamo urediti razširitev cestišča s hodnikom za pešce v Podgori, začenjamo načrtovanje varne pešpoti s Fužin do avtobusne postaje na regionalno cesto Žiri–Trebija. Poleg asfaltiranja dveh krajših odsekov v Podgori bomo začeli obnovo dotrajanega dela ceste Fužine–Mravlje. Pričakujemo tudi, da bo izbrani izvajalec našel kapacitete in pravi čas za rekonstrukcijo mostu čez Soro proti Boštjanu.

Vsem krajanom, sodelavcem ter Občini Gorenja vas - Poljane se zahvaljujem za tvorno in dobronamerno sodelovanje za skupno dobro in verjamem, da bomo tudi v prihodnje lahko izvedli projekte, ki so potrebni za razvoj kraja in kulturnih dejavnosti, ter tudi s tem ohranjali in krepili ponos na naše lepe vasi in domovino.

Miha Mrak