Nova storitev v krajevni knjižnici

19.5.2022

V Krajevni knjižnici Gorenja vas je sedaj no voljo nova storitev, paketnik za prevzem naročenega gradiva.

Paketnik za prevzem naročenega gradiva s štirimi predali vam omogoča brezstični prevzem gradiva tudi zunaj našega delovnega časa, 24 ur na dan vse dni v tednu. Paketnik je nameščen ob stopnišču, ki vodi s parkirišča pod Sokolskim domom. Član knjižnice, ki želi uporabiti to storitev, mora na elektronski naslov knjižnice ali po telefonu (gorenjavas@knjiznica-skofjaloka.si, tel.: 04 510 71 00, 041 442 095) sporočiti, katero gradivo želi prevzeti v paketniku. Posredovati mora tudi številko članske izkaznice in mobilnega telefona. Na mobilni telefon bo član po vložitvi gradiva v paketnik prejel SMS-sporočilo z obvestilom o čakajoči pošiljki. Paketnik član odpre s svojim mobilnim telefonom na dva načina: s klicem na telefonsko številko, ki jo prejme v SMS-sporočilu, ali prek naložene aplikacije Direct4.me. Gradivo čaka na prevzem v paketniku 3 dni (72 ur) od trenutka vložitve in pošiljanja sporočila. Gradivo, ki v tem času ne bo prevzeto, vrnemo v knjižnico. Zanj uporabnik plača stroške v skladu s poslovnikom. Izposojamo vse gradivo – rezervirano po telefonu, po aplikaciji mCOBISS ali naročeno po elektronskem naslovu knjižnice. Za upravljanje paketnika uporabniku ni treba nalagati posebne aplikacije – zadošča že telefonska številka. Če uporabnik želi več informacij, pa je aplikacija Direct4me, ki je brezplačna, zaželena. Več bralcev je že postavilo vprašanje, ali lahko v paketnik gradivo tudi vrnejo. Naj na tem mestu poudarimo, da bo za ta namen postavljen predalnik za vračanje gradiva. S strani direktorice občinske uprave Elizabete Rakovec nam je bilo že pred časom obljubljeno, da bo občina zagotovila denar v ta namen.

Konec aprila smo si v veliki dvorani Sokolskega doma ogledali igrano predstavo
Do tiste stezice v izvedbi Društva Glasba – Drama. Obiskovalci so lahko uživali ob vragolijah dečkov, ki sta smetila po gozdu, in gozdnih palčkih, ki so ju opomnili, da njuno obnašanje ni primerno.
V Krajevni knjižnici Gorenja vas pa vas razstava otrok iz Vrtca Zala Gorenja vas, enote Lučine, popelje v vesolje. Otroci z vzgojiteljicama Tino in Jano so izdelali rakete, marsovčke, narisali risbice. Njihova čudovita stvarjenja si lahko ogledate do konca maja.

V Krajevni knjižnici Poljane nimamo nobenih vidnejših novosti, smo pa v aprilu dvakrat gostili Ambasadorje nasmeha. V začetku meseca sta nas obiskala Zala in njen kuža Jon, proti koncu meseca pa še Darinka in njena psička Liza. Na obeh uricah je bilo vzdušje zares fantastično, otroci so se zabavali ob vragolijah in trikih pasjih prijateljev, hkrati pa ob branju pravljice utrjevali svoje bralno znanje in premagovali različne strahove. Po tovrstnih bralnih uricah je zares veliko povpraševanje, zato se veselimo, da v jeseni srečanja nadaljujemo.

Otroci od 4. do 12. leta starosti, vabljeni k sodelovanju na likovnem natečaju. Ilustrirajte najljubšo pravljico ali pripovedko z območja Škofje Loke, Poljanske ali Selške doline. Uporabite lahko katerokoli likovno tehniko. Izdelke prinesite v katerokoli enoto Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka do 15. septembra. Pripravili bomo razstavo ilustracij in najboljših deset nagradili.

Za vas smo pet dni v tednu na voljo v naših enotah v Gorenji vasi, Poljanah in na Sovodnju. Obiščite nas. Skupaj bomo poiskali pravo knjigo za vsakega družinskega člana.

NOVITETE (PRIPOROČAMO):
Allende, Isabel: PAULA
Boyer, Anne: TRDOŽIVA
Gržan, Karel: TA KRASNI NORI SVET
Inglis, Tom: PASJA LJUBEZEN
Košir, Manca: NAGOVORI TIŠINE
Renko, Jerneja: PRIDNA PUNCA
Schnabl, Ana: PLIMA
Slimani, Leila: DEŽELA DRUGIH
Štaudohar, Irena: FIŽOLOZOFIJA (čudeži vrtnarjenja)
Zbirka VELIKI UMI (Darwin, Einstein, Freud, Hawking, Tesla)

Fotogalerija