Ob prazniku podelili občinska priznanja

22.12.2022

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, ki so jo konec novembra pripravili v Sokolskem domu v Gorenji vasi, so osrednjo pozornost namenili letošnjim petim občinskim nagrajencem.

Občina Gorenja vas - Poljane občinski praznik praznuje 23. novembra, v spomin na prvo omembo krajev v Poljanski dolini v pisnih virih. Dobrih sto let v preteklost teh krajev so zbrane popeljali tudi člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane z odlomkom iz predstave Andreja Šubica Medrug Polanci. Vrhunec večera pa je tudi letos predstavljala podelitev priznanj letošnjim petim občinskim nagrajencem.

Vseh petih nagrajencev se je v svojem slavnostnem nagovoru dotaknil tudi župan Milan Čadež. »Olga in Janez Šubic iz Turističnega društva Žirovski vrh sta znana po tem, da s srcem organizirata prireditve, širita dobro voljo in na izviren način pokažeta, kako se je delalo včasih.« Brez Gašperja Debeljaka po njegovih besedah ne mine nobena športna prireditev v Poljanah, folklorna skupina Turističnega društva Sovodenj pa v svojih čudovitih opravah zapleše na vsakem dogodku na Sovodnju. »Osnovna šola Ivana Tavčarja je praznovala petdeset let ustvarjanja in podajanja znanja. Vse, kar smo pridobili v naši šoli, je bilo podlaga za vsa znanja v prihodnje.« Najstarejši nagrajenec pa je Športno društvo Partizan, ki so ga pred stotimi leti ustanovili kot Sokolsko društvo Gorenja vas - Poljane. »V sto letih so nastale številne zgodbe, v katerih se je prepletalo športno in družbeno življenje v Poljanski dolini.« Skupaj z omenjenim društvom bodo prihodnje leto praznovali tudi sto let sokolskega doma v Gorenji vasi, je dejal župan in z veseljem oznanil, da je vlada prihodnje leto razglasila za Tavčarjevo leto, pri čemer bo osrednja državna prireditev konec maja v Gorenji vasi.

Mateja Rant