Odprtje Občinskega kolesarskega kroga

4.6.2019

V novo sezono s prenovljeno karto

V soboto, 11. maja, se je Trg Ivana Regna v Gorenji vasi napolnil s kolesarji, ki so prišli na odprtje Občinskega kolesarskega kroga za sezono 2019. Prireditev je bila zaradi dežja prestavljena s sobote, 4. maja, in tokrat je bilo vreme kolesarjem naklonjeno.

Zbrane je nagovoril župan Milan Čadež, ki je izrazil zadovoljstvo, da je kolesarski krog, ki ga je pripravila občina, v upravljanje sprejelo domače Kolesarsko društvo Belaunce. Kolesarje in njihova kolesa sta blagoslovila gorenjevaški župnik Gregor Luštrek in duhovni pomočnik Jakob Kralj, nato pa so pognali pedala proti Žirovskemu vrhu in se preko Javorča spustili do Lučin. Sledil je vzpon do Pasje ravni in spust do Visokega, od koder so se po dolini vrnili v Gorenjo vas in tako zaključili prvo etapo kroga. Tu so se okrepčali s kosilom na žlico, ki je pripadlo vsakemu udeležencu.
Kot vsako leto je bilo izvedeno žrebanje nagrad za kolesarje, ki so v pretekli sezoni prekolesarili celoten krog in zbrali vse žige v kartonček. Prve tri so bile boni za nakup kolesarske opreme v vrednosti 100, 200 in 299 evrov, ki jih je omogočila občina, ter 10 praktičnih nagrad, ki jih je poklonil KD Belaunce.
Kartončki za zbiranje kontrolnih žigov po pet evrov so skozi vse leto na voljo v kavarni Ajda v Gorenji vasi. Kolesarjem je ob začetku sezone obenem na voljo prenovljena karta Občinskega kolesarskega kroga, ki so jo izdali in založili na občini. Zemljevid v praktični žepni velikosti ima številne koristne informacije in napotke s tremi predlaganimi etapami. V njem so poleg opisov zanimivosti, naravne in kulturne dediščine navedeni še gostinci in drugi ponudniki s področja turizma v občini. Karta je dvojezična; prevedena je tudi v angleški jezik.

Jure Ferlan

Fotogalerija