Odprtje pohodnega in kolesarskega kroga

20.4.2023

V znamenju Tavčarjevega leta se je začela tudi letošnja pohodniška sezona z odprtjem občinskega pohodnega kroga. Maja še začetek sezone kolesarskega kroga.

V duhu dogajanja na visoškem posestvu se je letošnje odprtje združilo z odprtjem prenovljene Gozdne učne poti Visoko. Območna enota Kranj Zavoda za gozdove Slovenije je omenjeno gozdno učno pot prenovila, primerna pa je za vse generacije, ki bi rade osvežile znanje o pomenu in varovanju gozda.

V soboto, 6. maja, se bo na Dvorcu Visoko zvrstilo še odprtje občinskega kolesarskega kroga. Kolesarsko društvo Belaunce bo skupaj z Zavodom Poljanska dolina poskrbelo za bogat spremljevalni program. V jutranjih urah bosta potekala uvodni pozdrav župana Občine Gorenja vas - Poljane Milana Čadeža in blagoslov koles, sledila bo kolesarska tura po okoliških hribih in nato ob vrnitvi na Visoko še sklepni del s pogostitvijo in žrebanjem nagrad. Po koncu programa bo v prostorih gospodarskega poslopja na voljo ogled filatelistične razstave Filatelističnega društva Lovro Košir Škofja Loka.

Miha Pustavrh