Odslej bistveno boljši pogoji za delo

23.10.2020

Po večmesečnih obnovitvenih delih je Ambulanta Lah, ambulanta družinske in splošne medicine, s septembrom začela delo v prenovljenih prostorih.

Prenova, ki se je začela že februarja in zaradi epidemije covida-19 nadaljevala maja, je bila potrebna zaradi dotrajanosti inštalacij, predvsem kanalizacije iz zgornje etaže, in potrebe po novih prostorih zaradi širitve dejavnosti z referenčno ambulanto. Težave so bile tudi z internetno povezavo, osvetlitvijo in razporeditvijo prostorov.
S prenovo je Ambulanta Lah pridobila dodatno ambulanto za referenčno sestro, ki omogoča, da se bolj posvetijo preventivi in preprečevanju bolezni in pacientom nudijo več zdravstvene vzgoje, pogovorov in svetovanja. V tej ambulanti bodo potekale tudi diagnostične preiskave, kot so snemanje EKG in spirometrija. Pridobili so tudi dodaten prostor za odvzeme krvi, infuzije, protibolečinsko terapijo in v prihodnosti tudi medicinsko pedikuro. V prostoru je dodaten stol, ki po potrebi lahko postane postelja in omogoča bolj udobno sedenje in ležanje, če mora pacient dobiti infuzijo, ki traja od 20 do 30 minut. Zdravnica Andreja Krt Lah je pojasnila, da so prenovili tudi večino pohištvene opreme, veliko prostora so namenili boljši zvočni izolaciji, ki omogoča večjo zasebnost pri pogovorih in pregledih v ambulanti. "V čakalnici je možno narediti zasilno ležišče, izvajali pa bomo lahko tudi predavanja in delavnice za skupino do 15 oseb in imeli sestanke. Novi prostori nam omogočajo, da bomo morda v prihodnosti uvedli še nove dejavnosti za celostno obravnavo pacientov in zaposlili dodatne sodelavce," je dodala Krt Lahova.
Bernard Strel z Občine Gorenja vas - Poljane, ki je bdel nad prenovo, pa je poudaril predvsem zahtevnost selitve in izdelave novega komunikacijskega prostora, vozlišča v drugem nadstropju. Razpeljati je bilo treba veliko novih kablov, obenem pa zagotavljati nemotene povezave in delovanje novega sistema. Glavnina selitve je bila tako narejena med konci tedna, ko ambulante niso delovale. Celotna prenova je stala 75 tisoč evrov.

Tina Dolenc