Ozimnica visoške gospe

21.12.2023

V zadnjih mesecih leta so v prostorih Dvorca Visoko ponovno potekala različna predavanja in poučne delavnice, ki smo jih naslovili Ozimnica visoške gospe.

Četrtkove delavnice so potekale pod okriljem Ljudske univerze Škofja Loka, sredini in petkovi dogodki pa v organizaciji Zavoda Poljanska dolina.

Na prvi delavnici smo se naučili temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja, na delavnici priprave drobnjakovih štrukljev pa nam je Petra Potočnik korak za korakom prikazala postopek in delila z nami najpomembnejše nasvete. Petra Nastran nam je pripovedovala o svojih vtisih s prehojene Jakobove poti po Španiji, na tečaju urejanja fotografij s telefonom pa smo se naučili osnov fotografije. Lucija Kavčič je izvedla delavnico poslikave lesa in nas poučila o slovenski krasilni umetnosti. Seveda ni manjkalo niti prazničnih delavnic, na katerih smo izdelovali novoletne voščilnice, z Ano Gantar pekli in krasili medene piškote, na delavnici aranžiranja daril pa smo se naučili, kako z ličnim zavijanjem darilu dodati še več unikatne vrednosti in piko na i. Pripravili smo tudi delavnico izdelovanja mazil za ustnice in kopalnih soli. Irma Dolinar nas je naučila izdelovanja naravnih dišav za prostor, nam razložila o naravni kozmetiki in negi kože. Delavnice in predavanja bomo nadaljevali tudi po novem letu, saj Ozimnica visoške gospe še ni pošla. Vljudno povabljeni!

Sabina Bohinc