Po dveh letih spet prepevali

24.3.2022

Decembra so v prostorih šole v Gorenji vasi že tradicionalno zveneli glasovi pevcev sekcij KUD Ivan Regen Gorenja vas.

Četudi bi morali prepevati že lani decembra, ob rojstnem dnevu slovitega slovenskega in širše znanega biologa, po katerem društvo nosi ime, so bili zaradi razmer koncert primorani prestaviti na marec. Zaradi bolezni v Vokalni skupini Cantabile so nastopili le Štedientje in Moška vokalna skupina Pozdrav, ki se obe približujeta jubileju ustvarjanja (prva 20-, druga pa 10-letnici delovanja). 

Ker v vmesnem času ni bilo toliko možnosti za redne vaje kot pred tem, so se pevci predstavili z že znanim programom, a jim prisotni poslušalci zaradi skupne želje po soustvarjanju takih dogodkov po tolikem času tega niso zamerili. Z veseljem so prisluhnili tudi gostom – Javorskim pevcem, ki pod Starim vrhom prepevajo že 65 let, v Gorenji vasi pa so poslušalcem namenili predvsem slovenske narodne, zadnjo Vince beneško pa ob njihovem velikem zadovoljstvu pospremili še na harmoniki in kitari. V KUD Ivan Regen na tradicionalni koncert vsako leto povabijo mlade glasbenike iz domačih krajev in letos sta dogodek kakovostno dopolnila šestošolca Tajda Kržišnik na klavirju in Lan Dolenc na violončelu, oba tudi učenca Glasbene šole Škofja Loka.

Hrepenenje po kulturnem ustvarjanju in spremljanju tovrstnih dogodkov se tako pri ustvarjalcih kot poslušalcih ponovno vrača in krepi, zato so organizatorji ob koncu že povabili na naslednji tradicionalni koncert decembra.

Damjana Peternelj