Po novi cesti konec junija

3.2.2022

Občina Gorenja vas - Poljane in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo obnavljata približno 1,5 kilometra dolg odsek ceste od naselja Lučine do Suhega Dola.

Obnova prvega dela ceste od Lučin do konca Dolgih Njiv v dolžini okrog štiristo metrov se je začela konec lanskega septembra. Na tem delu so uredili tudi pločnik in javno razsvetljavo ter položili grobi sloj asfalta na površini ceste, fini asfalt pa bo sledil v pomladnih mesecih, je razložil Igor Kržišnik, ki je na občini odgovoren za investicije. Zdaj nadaljujejo dela na odseku do Suhega Dola. Dela so namreč med božičnimi prazniki prekinili, končanje pa načrtujejo v predvidenem roku, če bodo to dopuščale vremenske razmere. "V skrajnem primeru se lahko izvedba za kak mesec podaljša."

V sklopu del, ki bodo potekala ob polovični zapori ceste, bodo na odseku od naselja Dolge Njive proti Suhemu Dolu zmanjšali ovinke, pri čemer bodo pri največjih sedanjih ovinkih poskrbeli za prestavitev celotne trase ceste z novimi useki v teren, sedanjo traso pa bodo zasuli, je pojasnil Kržišnik in dodal, da bo treba zgraditi tudi nekaj opornih zidov, predvsem pod cesto. Popolne zapore ceste med izvedbo del niso predvidene, bo pa predvidoma približno teden dni popolna zapora ob izvedbi fine asfaltne prevleke malce pred predvidenim zaključkom del. Vsa dela naj bi sicer končali konec junija. Naložba je vredna dobrih devetsto tisoč evrov, pri čemer bo občina zagotovila sredstva za ureditev pločnika in javne razsvetljave v višini slabih 64 tisoč evrov.

Mateja Rant