Po poplavah tudi solidarnostna akcija

1.2.2024

V Krajevni skupnosti Sovodenj smo se tudi lani trudili za realizacijo zastavljenih ciljev.

V počastitev slovenskega kulturnega praznika smo 8. februarja organizirali proslavo v kulturni dvorani. V aprilu smo s pomočjo društev v naši krajevni skupnosti izvedli vsakoletno očiščevalno akcijo. Poleg pobiranja odpadkov po vodotokih in ob cestah je potekala tudi akcija čiščenja podstrešja v zadružnem domu. Na predvečer dneva državnosti smo v Novi Oselici poskrbeli za organizacijo slovesnosti v počastitev dneva državnosti.

Na področju prometne infrastrukture je z občinskimi sredstvi potekala obnova LC Sovodenj–Stara Oselica–Ermanovec, kjer je bilo položeno več kot dva kilometra asfaltne prevleke. Dela na tem odseku še niso končana, k čemur so veliko pripomogle poplave v avgustu, nadaljevala se bodo letos. Zaradi katastrofalnih poplav in plazovitega terena je prišla na vrsto tudi prenova okrog 1200 m dolgega odseka LC Sovodenj–Javorjev Dol–Ledinsko Razpotje, kjer so bili urejeni tudi oporni zidovi. Prenovljen je bil tudi most na JP Laniše–Rupe–Lisjak. Poleg rednega letnega vzdrževanja lokalnih cest in javnih poti so bili urejeni na novo z asfaltno prevleko: 250 m dolg odsek JP Sovodenj–Stara Oselica–Vrhovc, 150 m dolg odsek JP Sovodenj–Koreninar in 100 m dolg odsek JP Pirc–Likarjeva bajta. Po poplavah v avgustu je potekala tudi solidarnostna akcija, kjer so naši krajani poskrbeli in očistili naplavine na nekaj kilometrih cest in javnih poteh.

Kot vsa leta doslej smo v mesecu decembru pripravili obdaritev otrok, starih od enega do deset let, in obdarili starejše od 75 let.

Stanko Bajt, predsednik KS
Nevenka Telban, tajnica