Podelili priznanja obrtnikom s Škofjeloškega

22.9.2022

Na slovesni podelitvi priznanj Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Škofja Loka so v začetku septembra v Kristalni dvorani v Sokolskem domu v Škofji Loki podelili priznanja kar 75 jubilantom.

Podelitev jubilejnih priznanj je tradicionalna in jo za člane v OOZ Škofja Loka pripravljajo že vrsto let. Na prireditvi je letos okoli 120 udeležencev pozdravil predsednik OOZ Škofja Loka Marko Lotrič, ki je podelil 28 priznanj za deset let poslovanja, 13 za 20 let, 28 za 30 let, štirje so priznanja prejeli za 35 let, eden za 40 let ter dva za ohranjanje obrtniške tradicije.

Iz občine Gorenja vas - Poljane letos prihaja enajst jubilantov. Priznanje za deset let delovanja so prejeli: Bašelj Janez prevozi v cestnem prometu, s. p. – Miki transport, Demšar Luka, s. p. – stavbno mizarstvo in tesarstvo, Jezeršek Boštjan, s. p. – elektroinštalacije, Primožič Damjana, s. p. – frizerski salon, ter Stržinar Andreja, s. p. – unikatno šiviljstvo in krojaštvo. Dvajset let v obrtništvu vztraja Kožuh Štefan, s. p. – mizarstvo, priznanje za kar tri desetletja v obrtništvu pa so prejeli: Hiplex, proizvodno in trgovsko podjetje, d. o. o., Jejlar, d. o. o., proizvodnja, trgovina, storitve, Poljane nad Škofjo Loko, ter Klemenčič Jože, s. p. – avtoprevozništvo – prevoz oseb. Letos so priznanja podelili tudi tistim članom, ki nadaljujejo opravljanje dejavnosti oziroma je ta v njihovi družini ali podjetju postala tradicionalna, okrogel jubilej pa praznujejo v letošnjem letu. Priznanje za 30 let delovanja je prejelo podjetje Košnik, d. o. o., za 40 let pa podjetje Orodjarstvo Križaj, d. o. o., obe podjetji sta iz Škofje Loke.

Na prireditvi se je predsednik OOZ Škofja Loka še posebej zahvalil zaslužnim za uspešno sodelovanje z zbornico. Pisna priznanja so prejeli župani na Škofjeloškem: Tine Radinja, Janez Žakelj, Milan Čadež in Anton Luznar. Za dolgotrajno opravljeno delo v organih zbornice so bronaste plakete prejeli: Janez Fon, Roman Jenko, Aleš Jezeršek, Jožef Triler ter Bojan Buden, srebrno pa Januška Strojan. Zlato plaketo za opravljeno delo v organih zbornice je prejel Jože Misson, ki že vrsto let uspešno in plodno sodeluje v upravnih organih zbornice ter s svojim delovanjem razvija ter utrjuje obrtništvo in podjetništvo. V obdobju od leta 2014 do 2022 je zbornico uspešno vodil kot predsednik.

Posebno priznanje je prejel tudi obrtnik leta 2021 Jože Krmelj, ki v Kovačiji Krmelj na Logu kot predstavnik sedme generacije že od leta 1991 na tradicionalen način izdeluje rezilno orodje.

Damjana Peternelj