Podjetniki pred novimi razvojnimi izzivi

19.5.2022

Razvojna agencija Sora in OOZ Škofja Loka sta v tednu od 12. do 19. maja organizirali Teden obrti in podjetništva na Loškem. Brezplačne delavnice, okrogle mize, razstave in druge dogodke so finančno podprle vse štiri občine na Loškem.

Pester program je za mlade, potencialne podjetnike, zaposlene, brezposelne osebe, podjetnike začetnike, delujoča podjetja in občine ponudil zanimive dogodke. Na Srednji lesarski šoli se je odvila delavnica Podjetništvo za srednješolce. Okrogla miza Nova poslovna realnost – izziv za podjetja na Škofjeloškem je bila tudi letos slišana na valovih Radia Sore. Na njej so mnenja soočili župan Občine Škofja Loka Tine Radinja, direktor RAS Gašper Kleč, Janez Misson iz OOZ Škofja Loka, Marko Lotrič – Lotrič Meroslovje, Simon Mesec iz Meborja, Marko Dolenc iz Žage Dolenc in Mitja Vodnjov, KGZ Škofja Loka.

O moči naših primarnih preživetvenih vzorcev in vplivu sodobnih tehnologij na naše odločanje, vzorcih delovanja, ki vodijo v izčrpanost in izgorelost, odgovorni uporabi družbenih medijev in prikazu njihovih stranskih učinkov na politiko, ekonomijo, kreativnost in počutje je tekla beseda na predavanju Kako biti v redu z Aljošo Bagola. Predavatelj je slovenski kreativni direktor desetletja in avtor knjižnih uspešnic Srečo, prosim ter Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. V Sokolskem domu so že tradicionalno odprli razstavo in dijakom Šolskega centra Škofja Loka podelili nagrade. OOZ Škofja Loka že vse od leta 2010 podeljuje tudi denarne nagrade. Letno podeli po tisoč evrov za dijake posamezne šole – Srednje šole za strojništvo in Srednje šole za lesarstvo. Na razstavi so izdelki dijakov poklicnega in tehniškega izobraževanja, ki so bili izdelani bodisi v procesu opravljanja zaključnih izpitov in poklicne mature bodisi so rezultat vključevanja dijakov v različne projekte. Poleg izdelkov dijakov Šolskega centra je vse do 29. maja na ogled tudi razstava fotografij Gozdno-lesna veriga. 

Sklepni del tedna obrti in podjetništva je bilo srečanje obrtnikov in podjetnikov v Železnikih. Tam so obiskali podjetji Mebor in Lotrič Meroslovje ter samostojnega podjetnika Darka Gateja. Srečanje so zaključili s pogovorom z županom Antonom Luznarjem o razvojnih izzivih podjetništva v občini Železniki.

Lidija Razložnik