Pokošnjica v zahvalo donatorjem

22.9.2022

V Turističnem društvu (TD) Žirovski vrh se veselijo novih prostorov. Gradnja Doma nad Zalo poteka po načrtih, zaključek tretje gradbene faze so v začetku septembra zaznamovali z blagoslovom in Pokošnjico.

Odločitev za gradnjo doma nad Zalo je bila smela, saj je predračun vsaj za dvakrat presegal finančne zmožnosti društva, a so bili člani trdno odločeni in pripravljeni za njegovo izpeljavo dati tudi finančno garancijo. Gradnjo so začeli v začetku aprila, pri izvedbi pa so članom društva pomagali tudi zunanji izvajalci, ki so dela opravljali v rokih, z vso odgovornostjo in projekt podprli tudi s svojimi donacijami. V zahvalo vsem, ki so pripomogli h gradnji doma ter z željo ohraniti tradicijo ročne košnje in spravila sena, so ob novem domu letos prvič pripravili tudi Pokošnjico s krajšo slovesnostjo ob zaključku tretje gradbene faze in blagoslovom novega doma.

»Članov društva, podjetij, posameznikov in donatorjev, ki so društvu pomagali pri gradnji, darovali les, gradbeni material, pripravljali malice in opravili nešteto delovnih ur, je bilo zares veliko in prav vsakemu smo iskreno hvaležni za njegov prispevek,« pravi predsednik TD Žirovski Vrh Štefan Bogataj. S prireditvijo in obiskom so bili zadovoljni tako obiskovalci, ki so zatrjevali, da se v Žirovski Vrh z veseljem še vrnejo, pa tudi člani turističnega društva, ki se že veselijo obiskovalcev Doma nad Zalo, izpred katerega se odpira krasen razgled na Žirovsko kotlino in Poljansko dolino, od Blegoša preko Triglava do Italije in Trnovskega gozda. Gradnja Doma nad Zalo naj bi bila zaključena predvidoma v dveh letih, in čeprav bodo domski prostori v prvi vrsti namenjeni za delovanje turističnega društva, njegovi člani že načrtujejo tudi druge aktivnosti z željo, da bo Dom nad Zalo živel in dihal s krajem ter ljudmi, ki ga bodo obiskali.

Jana Jenko