Poljanska dolina kot destinacija za aktivni oddih

24.3.2023

V sredini marca je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že 33. sejem Alpe-Adria, ki se ga je v sodelovanju s Turističnim društvom Žirovski vrh ponovno udeležil tudi Zavod Poljanska dolina.

Na letošnjem sejmu turizma, kampinga in karavaninga je bilo ponovno zelo živahno. Na stojnici, kjer se je predstavljala Poljanska dolina, so se predstavitvi pridružila Polanska dekleta, Lovska koča Javorč, Folklorna skupina Zala in klekljarice Klekljarskega društva Zala.

Na štiridnevni sejemski predstavitvi ni manjkalo obiskovalcev. Zanimali so se predvsem za pohodne in kolesarske poti, vedno več je povpraševanja po postajališčih za avtodome. Obiskovalci so iskali ideje za enodnevne izlete in podaljšane konce tedna, zanimali so se za kulinarično ponudbo in nastanitve. Precej povpraševanja smo zaznali za obisk utrdbe Rupnikove linije, Dvorec Visoko in za dogodke v sklopu Tavčarjevega leta. Kljub vsemu pa je jasno, da prihodnje obiskovalce in tiste, ki se vračajo, za zdaj pritegneta predvsem narava in možnost aktivnega preživljanja prostega časa v ne preveč obljudenih kotičkih Poljanske doline.

Jera Miklavčič