Pomlad na Dvorcu Visoko

19.5.2022

V letošnjo pomlad smo zakorakali z velikim optimizmom in res smo veseli, ker smo po epidemiji ponovno gostili veliko osnovno- in srednješolskih skupin ter drugih obiskovalcev, željnih ogleda zbirk in samega Dvorca.

V drugi polovici aprila je Kazjansko Events organiziralo dva velika koncerta, z Raubarji in Zvito feltno ob njeni 15-letnici delovanja ter za zaključek aprila še tradicionalno kresovanje, po nekaj letih premora, v organizaciji PGD Poljane. Mladi so si v tem koncu tedna »napolnili baterije«, da se bodo lahko spopadli z izpitnim obdobjem.

V veselje nam je bil tudi obisk ministrice Kustec in ministrov Vizjaka in Simonitija, ki smo jih pogostili z lokalnimi dobrotami. V soboto, 7. maja, so se v Dvorcu Visoko zbrali člani DU za Poljansko dolino Gorenja vas in drugi obiskovalci na literarnem srečanju, ki ga je zaokrožila glasba, petje, recital, skeč in skupna ljudska pesem. Pomlad je prebudila tudi zeliščni vrt, ki ga bomo letos urejali v sodelovanju s članicami klekljarskega društva Deteljica iz Gorenje vasi. Posadili in posejali bomo še prazne gredice z zelišči in cvetlicami, ki so bile že nekdaj prisotne na vrtovih domačij.

Martina Ambrožič Tušar

Fotogalerija