Prenova prostorov v zdravstvenem domu

20.6.2024

V Zdravstveni postaji Gorenja vas bo občina tudi s pomočjo nepovratnih sredstev ministrstva za zdravje uredila nove ambulante družinske medicine.

Občina Gorenja vas - Poljane je v začetku junija z ministrstvom za zdravje podpisala pogodbo o sofinanciranju obnove prostorov v Zdravstveni postaji Gorenja vas. Za slabega pol milijona evrov vredno naložbo, v okviru katere bodo uredili nove ambulante družinske medicine, so pridobili 275 tisoč evrov nepovratnih sredstev, so pojasnili na občini.

V okviru omenjenega projekta načrtujejo obnovo južnega dela prvega nadstropja, kjer so bili v preteklosti prostori lekarne, obnovili bodo tudi opuščeno najemniško stanovanje v pritličju. »V sklopu preureditve omenjenih prostorov bomo v zdravstvenem domu pridobili dve ambulanti družinske medicine, ambulanto fizioterapije in prostor za izolacijo okuženih pacientov,« so pojasnili na občini in dodali, da bodo sočasno obnovili še sanitarije v prvem nadstropju. Z naložbo bodo zagotovili dodatnih 221 kvadratnih metrov neto uporabnih površin. Po besedah župana Milana Čadeža bodo s tem bistveno prispevali k dvigu kakovosti zdravstvenih storitev v občini.

Mateja Rant