Promocija Poljanske doline

20.10.2022

Lepote naše doline so na Dnevih alpsko-jadranske kuhinje v Celovcu, v okviru katerih je med 23. in 25. septembrom potekala Alpsko-jadranska pot okusov, lahko spoznali potencialni obiskovalci iz Avstrije.

Ideja Dnevov alpsko-jadranske kuhinje je združevanje in predstavitev vrhunske gastronomije ter najboljših proizvajalcev in kulinaričnih proizvodov iz Slovenije, Furlanije, Istre in avstrijske Koroške.

Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina je na svoji stojnici predstavljal celotno ponudbo Poljanske doline – tako lokalne ponudnike z vseh področij kot tudi kulturne znamenitosti in športne aktivnosti. Obiskovalci so lahko tudi pokusili domače dobrote ter dobili ideje za izlete, informacije o možnih nastanitvah, kulinaričnih doživetjih, tematskih poteh ipd. Za popestritev so se v soboto predstavile še klekljarice Klekljarskega društva Deteljica in folklorna skupina Turističnega društva Sovodenj. 

Zanimivosti in zgodbe Poljanske doline pa smo imeli priložnost predstaviti tudi v oddaji Napotki na prvem programu Radia Slovenija. V deveti sezoni oddaj, v kateri so rdeča nit doline, je bila prva prav o Poljanski dolini.

Jera Miklavčič