Prostovoljni šoferji na sprejemu pri županu

22.12.2022

Sredi decembra je prostoferje, prostovoljne šoferje iz naše občine, ki v sklopu projekta Prostofer spremljajo starostnike po opravkih, sprejel župan Milan Čadež.

Župan je na srečanju izrazil zadovoljstvo, da se je projekt tako dobro prijel, zato se je prostoferjem zahvalil za njihovo nesebično delo in jim ob tej priložnosti izročil jakne z napisom Prostofer, s srcem na poti.
Prostovoljci namreč niso samo šoferji, ampak pogosto tudi spremljevalci, ki starostnike pridejo iskat na dom, jih počakajo pred zdravstvenimi domovi, bolnišnicami ob različnih pregledih ali posegih, pred trgovinami, spremijo jih do vrat ustanov … Storitev v naši občini že drugo leto opravlja šest voznikov prostovoljcev: Irena Bogataj, Marjan Dolenc, Nina Lokar, Janez Kloboves, Bojan Naglič in Drago Trček, ki so letos skupaj opravili že 172 prostovoljnih prevozov za starejše oziroma za četrtinoveč kot lani. Z vodjo projekta Jano Oblak so zatrdili, da bodo starostnikom pot do nujnih opravkov v enaki zasedbi z velikim zadovoljstvom omogočali še naprej.

Damjana Peternelj