Prva skrb asfaltiranje cestnih odsekov

3.2.2022

V cestnem programu je Krajevna skupnost (KS) Gorenja vas v preteklem letu obnovila devetsto metrov asfaltnih lokalnih cest in javnih poti, dodatnih petsto metrov pa je bilo obnovljenih iz občinskega proračuna.

Največja obnovljena odseka sta lokalna cesta (LC) Gorenja vas–Hlavče Njive v dolžini 450 metrov (zamenjava asfalta, ureditev drenaž in obnova propustov) in LC Hotavlje–Suša v dolžini 450 metrov (zamenjava asfalta, ureditev drenaž ter obnova propustov). Krajša odseka cest – javnih poti (JP) sta ostala nedokončana zaradi položitve več komunalnih vodov in neugodnih vremenskih razmer, zaključena bosta letos, in sicer: JP Gorenja vas, odsek Trata–Avhež v dolžini 150 metrov, in JP Gorenja vas, odsek Pot na Pretovč v dolžini 150 metrov. Na pokopališču v Gorenji vasi se je na novem delu pokopališča obnovil del peš poti do grobnih polj. Na vhodu med starim in novim delom pokopališča je bil restavriran marmorni portal, ki je spet pridobil prvotno podobo.

Najmlajšim prebivalcem pa je Miklavž kljub poostrenim ukrepom v mesecu decembru pripravil in razdelil darila. 

Ob praznovanju dneva državnosti v organizaciji KS Gorenja vas je bila namenu izročena Fortunova brv čez reko Soro. Pomembna pridobitev preteklega leta je tudi novoletna okrasitev Gorenje vasi, ki je bila izvedena v sklopu občinskega projekta osvetlitve.

Zbornik Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Bogastvo preteklosti za izzive prihodnosti je zgodba o naših krajih in naših ljudeh. Predstavlja spomenik naši preteklosti ter sedanjemu času in popotnico novim generacijam, ki bodo na teh temeljih pisale nove zgodbe. V septembru je zbornik kljub zahtevnim razmeram zaradi bolezni covid-19 doživel predstavitev in srečanje z avtorji. Svoje mesto je našel v številnih domovih krajanov opisanega območja in pri velikem številu odseljenih domačinov. Nakup je še možen, priporočamo v branje.

Mirjana Možina, predsednica KS Gorenja vas
Gašper Čadež, tajnik KS