Rada je vodila in povezovala dogodke

23.9.2021

Špela Koprivnikar je osnovno šolo obiskovala v Gorenji vasi, za srednjo šolo pa izbrala Gimnazijo Kranj. Letnike je zaključevala z odliko in v programu mednarodne mature postala zlata maturantka.

Srednješolska leta so ji hitro minila. Srečevala se je z novimi izzivi in odkrivala svoje sposobnosti, tudi v napornejših obdobjih, ki so terjala veliko vztrajnosti. Intenzivnemu učenju se je posvetila pred testi in spraševanji. V zadnjih dveh letnikih so imeli pri naravoslovnih predmetih tudi laboratorijske vaje, ki so dale veliko znanja, čeprav jih je močno ovirala epidemija. Vedno ji je bila pri srcu angleščina, ki je imela v učnem načrtu privlačne teme in knjige za branje pri pouku. Pri biologiji je uživala prav zaradi zanimivih laboratorijskih vaj. Sodelovala je na tekmovanjih iz biologije, angleščine in statistike. 

Ob šolskem delu se je vključevala v organizacijo dogodkov, ki so jih na šoli večinoma pripravljali dijaki pod mentorstvom profesorjev. Pridobila je uporabne in praktične veščine. Najbolj se ji je v spomin vtisnil Dan talentov in nastopi skoraj tridesetih uspešnih posameznikov z različnih področij. Potekal je v obliki intervjujev. Matura je, z izjemo ustnih izpitov, ki so jih opravljali od doma, potekala v šoli. Na mednarodni maturi je zbrala 44 od 45 točk. Najtežji so bili zadnji dnevi, ko je energije že primanjkovalo, včasih pa so pisali tudi dva predmeta na dan. Poleg osnovnih predmetov je maturo opravljala še iz biologije, kemije in psihologije. 

Jeseni začenja študij kadrovskega menedžmenta na Fakulteti za družbene vede. Za ta program se je odločila, ker ji ustreza delo z ljudmi in daje ustrezno podlago za delo v kadrovski dejavnosti, podjetništvu in organizacijah. Glede poklica še ni odločena in bo še naprej odkrivala samo sebe.

Milka Burnik