Razmeroma uspešno leto

3.2.2022

V KS Sovodenj smo tudi lansko leto zaključili razmeroma uspešno. Zaradi epidemije ni bila organizirana proslava v počastitev slovenskega kulturnega praznika, očiščevalna akcija v aprilu je bila izvedena v okrnjeni obliki, prav tako tudi vsakoletna proslava v počastitev dneva državnosti v Novi Oselici.

Na področju prometne infrastrukture je bil z občinskimi sredstvi urejen dober kilometer dolg odsek lokalne ceste Sovodenj–Javorjev Dol–Ledinsko Razpotje. Ta investicija se je načrtovala kar deset let. Z manjšimi deli bo zaključena letos, saj je izvajalcem dokončno ureditev preprečila zima. 

Poleg rednega letnega vzdrževanja lokalnih cest in javnih poti so bili na novo z asfaltno prevleko urejeni 200-metrski odsek JP Grapa–Podčrtar–Stata, 50-metrski odsek JP Žunar–Stotnkar in 40-metrski odsek JP Hobovše–Travnik do krajevne meje s KS Trebija. Poleg tega so bili pokrpani še nekateri krajši odseki. V kulturni dvorani so prepleskali stene in venec odra, na stropu kulturne dvorane pa klasične žarnice zamenjali z LED-razsvetljavo. Stopnišče pri mali dvorani bo obnovljeno letos, prav tako bo letos izoliran tudi zid za žarne grobove na pokopališču v Novi Oselici. Pri gasilskem domu je bila postavljena nova klop. V decembru smo obdarili otroke od prvega do desetega leta starosti ter starejše od 75 let.

Hvala Občini Gorenja vas za podporo in vsem krajanom in članom sveta, ki ste kakorkoli pomagali pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Srečno vsem!

Stanko Bajt, predsednik sveta KS Sovodenj
Nevenka Telban, tajnica KS Sovodenj