S knjigo v poletje

23.6.2022

Fletno poletno branje, bralni izzivi, večeri na terasi ...

Krajevno knjižnico Poljane je v prvi polovici meseca maja obiskalo vseh šest razredov prve triade Osnovne šole Poljane. Veseli nas, da večina otrok knjižnico pozna in obiskuje. Ob prijetnem pogovoru okoli knjižnične dejavnosti smo obnovili naša pravila, podali predloge za branje in podobno ter se ob koncu nasmejali ob zabavni pravljici.

Na Visokem pri Poljanah je 22. maja potekal otroški festival Dan prijateljstva. Letošnja tema je bila povsem pisana na kožo naši dejavnosti: knjiga. Za obiskovalce smo pripravili deset različnih knjižnih ugank, prilagojenih različnim starostnim skupinam. Izdelovali smo tri različne knjižne kazalke. Obisk je bil zares velik. Otroci so v senci mogočnih dreves in družbi kipa Ivana Tavčarja ustvarili tudi mnogo kazalk povsem po svoji ideji. Med vsemi sodelujočimi, ki so reševali kviz, smo izžrebali deset srečnih nagrajencev, to so: Neja Frelih Oblak iz Škofje Loke, Ela Vrhovec iz Horjula, Sara Ušeničnik iz Selc, Zoja Trček iz Žirov, Lili Homec iz Gorenje vasi, Ava Žvan iz Ljubljane, Oskar Balog iz Škofje Loke, Astrid Rejc iz Železnikov, Katarina Možina iz Javorij in Ema Gracar Palja iz Kranja. Poletni meseci prinašajo tudi nekaj novosti. Za odrasle bralce smo pripravili nov priporočilni seznam za branje pod naslovom Fletno poletno branje. Tokratni seznam ste izoblikovali naši bralci, ko smo vas ob koncu preteklega leta spraševali po vaših priporočilih dobrih knjig. Izbrano gradivo vam bo na voljo vse do sredine meseca septembra in je kot nalašč za branje na plaži, ležalniku, v viseči mreži, pod krošnjami dreves. Hkrati vas ponovno spomnimo na trimesečno članarino, ki znaša le pet evrov. Vsi, ki imate čas za branje le v času dopustov, izkoristite to možnost. Če vam pa čas ne omogoča obiska naših enot, imate možnost prevzema gradiva v naših paketnikih 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Krajevna knjižnica Gorenja vas gosti novo razstavo Klekljarskega društva Deteljica z naslovom Stari vzorci, nove čipke. Ogledate si jo lahko vse do konca meseca avgusta. Le nekaj dni pa vam je še na voljo za ogled čudovita, barvno pestra razstava skupine otrok iz Vrtca Zala Gorenja vas, enota Dobrava, pod vodstvom vzgojiteljic Silve Peternelj in Maje Mezeg. Prekrasni metuljčki bodo z mesecem julijem odleteli.

Z mesecem julijem se bo v vseh enotah Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka za poletna meseca julij in avgust spremenil urnik. Vsi bralci Izposojevalne enote Sovodenj ste v poletnih mesecih vabljeni v naše enote Gorenja vas, Žiri in Poljane. V času počitnic bomo pripravili tudi nekaj dejavnosti, namenjenih našim mladim bralcem. Vse poletje bomo izbirali naj knjigo poletja. Velika ribica že čaka, da jo z barvnimi luskami, popisanimi s seznami knjig, otroci spremenijo v mavrično prebivalko naše knjižnice. Tam si boste lahko tako našli tudi idejo, kaj med počitnicami prebrati po priporočilu vaših vrstnikov. Ponovno je pripravljen tudi Poletni bralni izziv, kjer bodo tudi letos sodelujoči nagrajeni z osvežilno hladno nagrado.

Večeri na terasi – glasbena intima pod zvezdami (Škofja Loka) 
Glasbeni večeri za sladokusce tudi letos prinašajo kakovostno glasbo slovenskih glasbenikov v prijetnem intimnem ambientu s pogledom na prekrasno Škofjo Loko.
23. 6. 2022 SLON IN SADEŽ
7. 7. 2022 DIMEK IN DAVOR KLARIĆ
18. 8. 2022 SEVERA IN GAL GJURIN
Vstopnice so na voljo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka na Šolski ulici 6 v ustaljenem odpiralnem času in na spletu.

Razlogov za obisk knjižnice je dovolj, zato se veselimo našega snidenja.

Bernarda Buh